Andersen Liga: újrakezdi az elődöntőt, de már az FTC-Telekom ellen a Lehel HC

Amint arról korábban beszámoltunk, az Andersen Liga elődöntőjének első mérkőzésén a DAB-ASP csapata 5-2re győzte le a Lehel HC együttesét a baján megrendezett találkozón. A március 23-án, szombaton lejátszott összecsapást követően a Lehel HC hétfőn óvást nyújtott be két játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt, s Versenybizottság ennek következményeként az elődöntő első mérkőzésének az eredményét, valamint a DAB-ASP – FTC Telekom második negyeddöntős mérkőzés eredményét is megváltoztatta.

A jégkorongszovetseg.hu oldalon az alábbiak jelentek meg a jászberényiek óvásával kapcsolatban:

„Az Andersen Liga 2023-24 versenykiírása szerint „a rájátszásban az Erste Ligában is résztvevő játékosok közül csak azok léphetnek pályára, akik a szezonban a rájátszást megelőző bajnoki mérkőzések legalább 40%-án játszottak.”

Az Andersen Liga alapszakaszában minden csapat 20 mérkőzést játszott, ennek a 40 százaléka 8 mérkőzést jelent. A Versenyiroda tájékoztatása szerint Léhi Kristóf Tamás 9 Erste Liga- és 7 Andersen Liga-mérkőzésen, Patrik Janech 9 Erste Liga- és 4 Andersen Liga-mérkőzésen lépett pályára. Rájuk tehát vonatkozik a korlátozás, jogosulatlanul szerepeltek a rájátszás mérkőzésein.

A Versenyszabályzat 56.§ (3) bekezdése szerint: „ha csak a későbbi jegyzőkönyv ellenőrzés során derül fény arra, hogy az egyik csapatban jogosulatlanul szerepelt játékos, a Versenyiroda az esetet köteles kivizsgálni, és dönteni a felelős(ök) kilétéről. Elmarasztalás esetén a győzelemért járó pontokat 5-0-s gólkülönbséggel, vagy ha az számára kedvezőbb, a pályán elért eredményt a vétlen csapat javára kell jóváírni.”

Az óvás alapján soron kívül elvégzett utólagos jegyzőkönyvellenőrzés kapcsán kiderült, hogy a két nevezett játékos a DAB-ASP valamennyi rájátszás mérkőzésén pályára lépett.

Ezek alapján az FTC elleni első elődöntő eredményét jóváhagyta a Versenyiroda (azt 7-4-re az FTC nyerte), a harmadik, mindent eldöntő negyeddöntő, valamint a Lehel HC elleni elődöntő eredményét megsemmisíti, egyúttal a második, FTC elleni negyeddöntő eredményét 5-0-val az FTC javára írja jóvá – így a zöld-fehérek játszhatnak elődöntőt a Lehel HC csapatával.

A Szakmai Bizottsághoz két munkanapon belül nyújtható be fellebbezés.”

A helyzet teljesen egyértelmű, így fellebezésre lehetősége van ugyan, de oka igazán nincs a DAB-ASP-nak, s ez azt jelenti, hogy a Lehel HC újrakezdi az Andersen Liga elődöntőjét, immáron az FTC-Telekom csapatával.

 

A két együttes első mérkőzése március 30-án 19:00 órakor kezdődik majd a Jászberényi Jégcsarnokban.

Andersen Liga elődöntők

március 30. – szombat

Második mérkőzés

18:00 óra: Goodwill Pharma Szeged – UNI Győr ETO HC

A párosmérkőzés állása: 1-0 az UNI Győr ETO HC javára

Első mérkőzés

19:00 óra: Lehel HC – FTC-Telekom

Jászberényi Jégcsarnok

Hajrá Lehel HC!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?