Remek mérkőzésen nyert a Győr Jászberényben

A jégkorong Andersen Liga negyedik fordulójában a Lehel HC U21-es csapata a bajnokság egyik legerősebb gárdáját, az UNI Győr ETO HC gárdáját fogadta. Bár a vendégek érvényestették a papírformát, a szurkolók nem panaszkodhattak, mert egy nagyiramú, remek összecsapást tekinthettek meg.

Már a találkozó első perceiben kiderült, hogy a győriek a győzelemért járó e3 pont megszerzése érdekében jöttek Jászberénybe. Az előző három mérkőzéstől eltérően, amikor fiataljaink jóval gyorsabbak voltak ellenfelüknél, ezúttal a győriek legalább olyan jól korcsolyáztak, mint a mieink. Csapatjátékuk pedig helyenként látványos is volt. Remekül találták meg egymást a koronggal a vendég hokisok, s bizony a kapusok közül Horvát Csongornak volt több dolga. A 6. perc közepén, egy kivédekezett emberhátrányt követően szerencsés góllal szerzett vezetést a győri csapat. Egy kapu mögül visszapattanó lövés pattant nekünk balszerencsésen és Horváth kapujába került  (0-1). Az első harmadban még egy-egy emberelőnyt kapott mindkét gárda, de újabb gól nem született.

A játék képe nem változott a második harmadban sem. A játékrész elején többször is emberelőnybe kerültek a vendégek, de gólt nem tudtak szerezni. Egy alkalommal a mieink is játszottak emberfórban, de nem sikerült az egyenlítés. Így jutottunk el a 36. percig, amikor egy saját harmadban eladott koronggal büntettek a vendégek. Nagy Márk Máté bombázott Horváth kapujába (0-2). A játékrész hajrájában emberelőnybe kerültek a mieink, de nem sikerült bevenni Szeles Martin kapuját.

A záró 20 percben is nagy volt az iram, s ebből a vendégek jöttek ki jobban. A 48. percben Taródi Dániel István szerzett bombagólt és háromra növelte a vendégek előnyét (0-3). Egy páros kiállítás után parázs jelentek játszódtak le a vendégek kapuja előtt, de Szeles Martin mindig a helyén volt. Az 53. percben viszont már ő sem tudta megakadályozni a mieink szépítését. Egy szép kapu előtti kombináció végén Georgi Astrakhantsev vette be a győriek kapuját (1-3). Izzott a csarnok, megjött a hazai szurkolók hangja, ám a vendégek három perccel később végleg eldöntötték a 3 pont sorsát. Horváth Richárd lőtt nagy gólt és beállította a végeredményt (1-4).

A bajnoki cím egyik várományosa ellen is remekül küzdöttek és játszottak fiataljaink. Végül érvényesült a nagyobb tudás és rutin, de Hetler Ádám fiai nem okoztak csalódást. Nem véletlen, hogy a találkozó végén – a vereség ellenére – taps kísérte az öltözőbe a fiúkat.

Lehel HC U21 – UNI Győr ETO HC 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Kapura lövések: 19-32

Kiállítások: 12 illetve 12 perc

Emberelőnyben játszott idő: 6 perc 18 mp illetve 7 perc 44 mp

A találkozót követően a két csapat vezetőedzője így értékelte a látottakat:

Hetler Ádám, a Lehel HC U21 vezetőedzője: – Minden héten azt mondjuk, hogy egyre jobban játszunk, ami igaz is, de megöl bennünket a rutintalanság. Minden mérkőzésen van egy-két gólpasszunk az ellenfélnek, nem egyszerűsítjük le a játékunkat, s ezt itt megbüntetik. Ami belefér egy U18-as bajnokságba – ahol játékosaink többsége még életkora alapján szerepelhet -, az egy felnőtt bajnokságban már nem fér bele. Ezzel együtt egy rossz szavam sem lehet a fiúkra, mert küzdenek. Csak az a kérdés, hányszor verjük még meg magunkat . Szerintem ez a győri csapat a bajnokság végén döntőt fog játszani. A győrieké egy nagyon motivált csapat, s örülök, hogy meg tudtuk izzasztani őket.

Matejov Vladimir, az UNI Győr ETO HC vezetőedzője: – A jászberényiek nagyon jó taktikával játszottak végig. Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem mindent csináltunk úgy, ahogy gyakoroltunk, de szerencsére kapusunk nagyon jól védett. Túl sok helyzetet engedélyeztünk ellenfelünknek, s ez nem tetszett. Nem játszottunk olyan jól, mint az előző mérkőzésünkön, de amiért jöttünk azt így is elértük.

A 4. forduló további eredményei:

DAB-ASP – FTC-Telekom 4-2

Sportországi Cápák – Dél-Budai Hockey Club 4-6

MAC Ikonok – Goodwill Pharma Szeged 5-7

Az Andersen Liga állása a 4. forduló után:

  1. UNI Győr ETO HC (26-10) 9
  2. Goodwill Pharma Szeged (25-15) 9
  3. DAB-ASP (21-21) 8
  4. Dél-Budai Hockey Club (11-8) 7
  5. Worm Angels (11-7) 6
  6. FTC-Telekom (11-20) 5
  7. MAC Ikonok (22-17) 3
  8. Sportországi Cápák (15-34) 1
  9. Lehel HC U21 (10-20) 0

A bajnokság 5. fordulójában, november 6-án az FTC-Telekom vendégeként lép pályára a Lehel HC U21-es csapata. A találkozót az FTC Sátras Jégpályáján 19.40 órakor kezdődik.

Hajrá Lehel HC U21!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?