Ötvenpontos győzelem Salgótarjánban

Pénteken és szombaton hat mérkőzést játszottak le a férfi NB I/B kosárlabdabajnokság piros csoportjában. Az esélyesebb együttesek mind hozták a papírformát és győzelemmel zárták a 7. fordulót. A JKSE Salgótarjában lépett pályára és 50 pontot vert ellenfelére.

Egy hazai triplával kezdődött a Salgótartjáni KSE – JKSE találkozó, majd hosszú időn keresztül csak a mieink találtak a gyűrűbe. Nem kevesebb, mint 20 (!) jászberényi pont jött a folytatásban, s a házigazdák csak 3-20 után szereztek egy duplát. Az első negyed végül 18 pontos JKSE előnnyel zárult (8-26). A második tíz percet egy triplával és egy duplával a hazaiak kezdték jobban, de azután visszaállt a rend, s ismét nagy fölénybe kerültek Földi Sándor fiai. Így azután a nagyszünetre már 32 pontosra nőtt a mieink előnye (21-53).

Nem változott a játék képe a harmadik negyedben se. Míg a salgótarjániak csak 11 pontig jutottak, addig a mieink 23 pontot szorgoskodtak össze (32-76). A záró tíz percben már csak az volt a kérdés, hogy a mieink milyen különbséggel nyerik a találkozót, s elérik-e a 100 dobott pontot. Nos, a különbség 50 pont lett, s megszületett az a bizonyos 100., sőt a 101. pontunk is (51-101).

A vártnál sokkal könnyebben szerezte meg csapatunk idei ötödik győzelmét a meglehetősen indiszponált hazaiak ellen. Földi Sándor játékosait dicséret illeti, mert akkor sem álltak le, amikor már eldőlt a két pont sorsa. A találkozó legjobbja Velkey János lett, aki 24 pontos szerzett és 36-os VAL értékkel zárta a mérkőzést.

Salgótarjáni KSE – JKSE 51-101 (8-26, 13-27, 11-23, 19-25)

A jászberényi pontszerzők: Velkey János 24/12, Olasz Ádám 20,Uros Rosic 14/9, Chester Lewis 13/9, Homoki Donát 12/3, Nagy Simon 9/9, Várbíró Gergő 4, Meleg Károly 3, Miljan Rakic 2,

A találkozót követően az edzők így értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Király Márió, a Salgótarjáni KSE vezetőedzője: – Az előző fordulóban, a listavezető csapat otthonában csupán egy dobáson múlt a győzelmünk, most pedig, hazai pályán, megalázó vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, egy hét alatt semmi sem változott. A hozzáállás nem volt ma elfogadható és a küzdés nyomokban sem volt a játékunkban felfedezhető. Bízom benne, hogy a csapat újra visszatér a helyes útra.

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Nagyobb küzdelmet vártam. Az első csalódást azonban az jelentette számomra, hogy amikor én azelőtt itt játszottam a csapataimmal, mindig majdnem telt, vagy telt csarnok várt, ezt most hiányoltam, szerintem ez a legnagyobb veszteség a helyi kosárlabdának és nem a mai mérkőzés. Az elején sikerült lefutnunk a hazaiakat, bejöttek a dobásaink is és ez eredményezte azt, hogy utána már könnyedebben tudtunk játszani és végül fölényes győzelmet arattunk.

A 7. forduló további eredményei:

MAFC – Conoil Pápa KC 101-80

Bajai Bácska FKE – NKA Pécs 84-107

Óbudai Kaszások – BKG Príma Akadémia 65-101

Veszprémi Kosárlabda Kft-. – PVSK-CARGATE109-71

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE 73-64

A Bp. Honvéd SE – TF-BP rangadót hétfőn rendezik.

A tabellán a Bp. Honvéd és a TF BP 5 győzelemmel és egy vereséggel áll az eső két helyen. Mögöttük négy csapat, köztük a JKSE is, 5 győzelemmel és 2 vereséggel található a 3-6. helyen.

A JKSE legközelebb november 9-én, kedden lép pályára, amikor a Bercsényi Játékcsarnokban Hepp-kupa mérkőzésen a MAFC együttesét fogadja majd Földi Sándor csapata. A találkozó 19 órakor kezdődik.

November 14-én pedig a bajnokság 8. fordulójában rangadó vár a mieinkre hazai pályán a TF-BP ellen. Ez a találkozó 17.31 órakor kezdődik a Bercsényi Játékcsarnokban.

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?