Elkaszálták a Malom-projektet

A fenti címmel tett közzé Facebook bejegyzést október 25-én este Jászberény polgármestere, Budai Lóránt, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Hiába az elmúlt egy esztendő kálváriája, az országgyűlési képviselővel és a megyei közgyűlés elnökségével történt egyeztetések, a Miniszterelnökségen és a Pénzügyminisztériumban lefolytatott tárgyalások, a mai napon megkaptuk az értesítést, miszerint a Pénzügyminisztérium döntése alapján vissza kell fizetnünk a felvett támogatást és annak kamatait, mivel a beruházás nem készült el határidőre.

Természetesen ezzel még nincs vége a történetnek. Jogorvoslattal élünk, mert tudjuk, hogy igazunk van. Ahogyan az a független szakértői véleményből is kiderül, a kivitelező eleve alkalmatlan volt a feladatra. Vele kellett folytatnunk, most pedig nélküle kell befejeznünk. Mindkét esetet kényszerhelyzet szülte. Ahhoz viszont nem férhet kétség, hogy a beruházást mindenképpen megvalósítjuk, ennek érdekében már tettünk lépéseket, a további lehetőségeket pedig szakemberek vizsgálják.

Vélemény, hozzászólás?