Polgármesteri válasz a Fidesz sajtótájékoztatóira

A FIDESZ-frakció sajtótájékoztatóján három kérdéskört érintettek. Budai Lóránt polgármester érdeklődésünkre az alábbiakat nyilatkozta a felvetésekkel kapcsolatban.

Az első reakcióm az volt, hogy a felvetett három témából kettő már egy éve porondon van. Úgy tűnik, hogy a Fidesz-frakció nem talál új dolgokat, így maradnak a gumicsontnál. Úgy gondolom, hogy a piac ügye az megoldódott. Az általunk jogtalannak ítélt többlet költséget a kormánytól kapott támogatásból ki tudtuk fizetni. Ha nem igényeltük volna meg a többlettámogatást, akkor kellett volna ezt saját forrásból tennünk. Akkor jártunk volna rosszul, ha nem kérjük és kapjuk a többlettámogatást.  Annak, hogy szándékos károkozás történt, pontosan az ellenkezője igaz. Állunk az esetleges vizsgálóbizottság elé és vállaljuk ezért a felelősséget.

A Malom témája már hosszú ideje napirenden van. Ez talán a legnehezebb megoldásra váró feladatunk, de a háttérben folynak az egyeztetések, a tárgyalások a beruházás folytatásáról, Én bízom benne, hogy ez menni is fog. Még nem jött sem a kormánytól, sem az irányító hatóságtól olyan tájékoztatás, amely ezt lehetetlenné tenné. Bízom benne, hogy ezt a kérdést is mielőbb megnyugtatóan tudjuk majd rendezni, s a munka folytatódni fog.

Ami pedig a sajtószabadság sárba tiprását illeti, egy kissé gúnyos, amikor a FIDESZ félti a sajtószabadságot. Az újság a város életének egy olyan szegmense, amely szerintünk megújításra szorul. Az elmúlt időszak azt mutatta meg, hogy a kétheti városi lap megújulása elmaradt. Szeretnénk, ha egy olvashatóbb, sokkal inkább a városlakókról szóló újságunk lenne. A váltást emiatt szerettük volna, s én bízom benne, hogy az első két-három szám után már a városlakók is tapasztalhatják, hogy történt változás. De nem olyan, amit a FIDESZ-frakció vizionál.

A városközpont rekonstrukciója miatt lettek megkötve ideiglenes parkolókra szerződések a város részéről. Miután a munkálatok befejeződtek, a helyzet megváltozott, s így közös megegyezéssel szüntettük meg a Galamb utcai parkoló bérletét is.

Egyébként egy parkolási munkacsoport végzi a felmérést és az elemzést, hogy Jászberényben min és miért kellene változtatni ezen a téren. Ennek a csoportnak két fideszes tagjai is van, szerintem ott kellene ezekkel a kérdésekkel foglalkozni, nem pedig sajtótájékoztatókon. Hogy hogyan alakul a parkolási rend Jászberényben, az a már említett munkacsoport munkájának eredményétől függ.

Vélemény, hozzászólás?