Parkolás és adomány

Sajtótájékoztatókat tartott, két helyszínen is, június 2-án szerdán kora délelőtt, az önkormányzat képviselő testületének Fidesz frakciója.

A Posta épülete mögött található Galamb utcai parkoló bezárása adta az első helyszínt és témát. Szatmári Anikó képviselő ismertette a sajtó munkatársaival a helyzetet. E szerint még az előző városvezetés által megnyitott parkolási lehetőséget, melyet az önkormányzat magánszemélytől bérelt, a jelenlegi vezetés szűkös anyagiakra hivatkozva visszamondta és megszüntette a parkoló használatát. A képviselő csoport véleménye szerint az igen forgalmas helyen működő parkolóra szüksége van a város lakóinak és az egyéb csatornákon elfolyó közpénzek költése helyett (pld. új karácsonyi diszkivilágitás) inkább erre kellene anyagiakat átcsoportosítani.

A második helyszín a Szent Erzsébet Kórház régi bejárata volt, ahol a frakció egy újabb 200.000. forintos adománnyal támogatta és egyúttal köszönte, az egészségügyi intézményben dolgozók áldozatos munkáját. A felajánlásról szóló írást Tamás Zoltán frakcióvezető adta át, a kórház részéről jelenlévő Dr. Besenyi Orsolya orvosigazgatónak. Dr. Szabó Tamás, aki az adományozók közt is szerepelt, megköszönte az egészségügyben dolgozók nevében az újabb adományt. Elmondta: a frakció ötletéből, szervezés alatt van egy kórházi családi nap a nyárra, mellyel a vészhelyzet alatti megpróbáltatásokat szeretnék feledtetni, az ebben részt vállaló egészségügyisekkel.

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?