Fidesz sajtótájékoztató a Számadás jegyében

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott március 25-én, pénteken délelőtt a jászberényi Fidesz frakció négy tagja és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke a párt jászberényi irodájában. A téma a Számadás című kiadvány bemutatása volt, amely Pócs János országgyűlési képviselő elmólt 12 éves munkáját foglalja össze.

– Azért gondoltuk, hogy szükség van erre a sajtótájékoztatóra, mert a választások közeledtével sok támadás érte Pócs Jánost, a kormányt, a Fideszt és itt helyben bennünket is, hogy nem támogatjuk Jászberény fejlődését, nem kap a város elég támogatást, s a kormány is mostoha gyermekként kezeli a várost. Mi ezt szeretnénk megcáfolni, mert eddig sem így volt, s reméljük a jövőben sem így lesz. Bízunk benne, hogy a város fejlődése továbbra is látványos lesz, annak ellenére is, hogy a város vezetése nem kéri a kormány, a megyei közgyűlés és Pócs János segítségét, nem partnerként viszonyul hozzánk, hanem inkább mindig támadólag áll mindenhez. Pócs János kiadványából kiderül, hogy közel 140 milliárdos jászsági támogatásról tud számot adni, amelyből bennünket, jászberényieket közvetlenül 54 milliárd érintett – mondta bevezetőjében a Fidesz frakció vezetője Tamás Zoltán.

Bohárné Bathó Rozália két EU-s projektről szólt, melyek összértéke több mint 1 milliárd forint. Ebből 600 millió forint az ő választókerületét érinti. Az Iparterületek infrastrukturális fejlesztése (mintegy 600 millió forint) során az állatkert fejlesztése és a kerekudvari út már megvalósult 2018-2019-ben. A Vaspálya utca térségének felújítása pedig folyamatban van. Ennek ugyan a határideje már lejárt volna, ám Pócs János közbenjárására a kormány azt meghosszabbította, derült ki a képviselőasszony által elmondottakból. A választókerületét érintő másik nagy projekt a Suba-öböl vízelvezető hálózatának fejlesztése, amely munkálatai várhatóan a jövő évben fejeződnek be.

–  Az ellenzék hazugságaival szemben Pócs János a munkára építette a kampányát. Úgy gondolom, hogy mind a Jászság, mind Jászberény nagyon sokat fejlődött az ő képviselősége alatt. Kiemelnél közösségépítő szerepét. Mindenkinek megpróbál segíteni, s ha szükséges, akkor jogi segítséget is ad. Az egyik kiemelkedő fejlesztés, amely Jászberényt érinti, az elkerülő út befejezése. Ennek magvalósítása sokkal élhetőbbé teszi a várost, s már valamennyien nagyon vártuk – mondta Szatmári Anikó.

Tamás Zoltán frakcióvezető hosszan sorolta a megvalósult fejlesztéseket, miközben megjegyezte, nem fényezni kívánják Pócs Jánost, hanem a tényeket, a megvalósult fejlesztéseket bemutatni, mert az emberek hajlamosak gyorsan felejteni, főleg, ha 12 év munkájáról van szó.

– Szeretnénk képet adni arról, hogy a képviselő úr munkájának köszönhetően milyen fejlesztések történtek a Jászságban, elsősorban Jászberényben. A vállalkozók által kapott támogatások mellett a város is nagyon sok beruházás megvalósításához kapott segítséget. Mindenképpen meg kell említenem a Dalkia-ügyet, melyet a kormány jóvoltából tudtunk jól zárni. Remélem, hogy a Malom-projekt kapcsán is hasonló lesz majd a végeredmény. Mi, a jászberényi Fidesz frakció tagjai azt szeretnénk, ha a választást követően a Fidesz kormány folytathatná a munkáját, s a választókerületnek maradna egy jó állatorvosa dr. Kertész Ottó személyében, és egy jó politikusa, jó képviselője, akit Pócs Jánosnak hívnak – mondta Tamás Zoltán, majd átadta a szót Borbás Zoltánnak.

– Két témáról szeretnék beszélni. Az egyik a TOP+ Terület és Településfejlesztési program már megítélt támogatása. Jászberény számos projektet készített elő, illetve három projektje esetében már döntés is született. Az Élhető település-projekt 500 millió, egy napelemes projekt 100 millió, valamint gyermeknevelést támogató humán infrastrukturális fejlesztés Jászberényben 200 millió forintos támogatást kapott. A Magyar Közút számára elkülönített keretből is jut Jászerénynek, hiszen 1,8 milliárd forintból megújulhat majd a Jászberény – Jászboldogháza összekötő út 5,5 km-es szakasza. Azt is el kell mondanom, hogy Jászberény nagyon jó pályázatokat nyújtott be, s ennek is köszönhető az említett, összesen 2,5 milliárd forintos pályázati támogatás – mondta Borbás Zoltán, aki megemlítette, hogy további 2,5 milliárd forintos projekt előkészítése zajlik Jászberényben, amely érinti többek között a Tiszti Kaszinó felújítását, iparterület fejlesztését, belterületi utak fejlesztését is.

Borbás Zoltán azt is elmondta, hogy a jászberényi önkormányzattól megkapták azt a „csomagot”, amely a Malom-projekt átvételéhez szükséges. Ennek áttekintése pár hetet igénybe vesz, s azt követően várhatóak újabb lépések.

– A 2019-ben összeállított anyag jól bizonyította, hogy milyen sikeresen dolgozott együtt a városvezetés és a képviselő úr. Ez nagyon megváltozott a 2019-es választást követően, Az új városvezetés már nem tudott olyan jól együttműködni Pócs Jánossal – mondta dr. Szabó Tamás, aki külön kiemelte a Malom-projekt esetét, ahol a város nem kereste a képviselő, a kormány segítségét.

A sajtótájékoztató végén a tervek közül Tamás Zoltán kiemelte az új fürdő komplexum építését az egykor hűtőgépgyári strandfürdő területén, az ipari park kialakítását a Katonák-földjén és a Jászberény-Jászfényszaru közötti kerékpárút megépítését, majd arra kérte a jászberényieket, a jászságiakat, hogy április 3-án minél többen menjenek el szavazni, s szavazzanak lelkiismeretük, belátásuk szerint.

– Mi azt szeretnénk kérni, hogy minél többen a Fideszre, Pócs Jánosra szavazzanak, mert jó úton járunk. Mi előre megyünk, nem hátra – zárta a sajtótájékoztatót Tamás Zoltán.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?