Csak a JFC labdarúgói nyertek

Nem volt túl jó hétvégéje a jászberényi labdajáték csapatoknak. A JKSE kosarasai és a JVT röplabdásai vereséget szenvedtek, s csak a JFC labdarúgói örülhettek győzelemnek.

Időendi sorrendben először a JKSE NB I/B piros csoportos csapata lépett pályára bajnoki mérkőzésen a hétvégén. Pénteken az egyik komoly vetélytársnak számító veszprémiek otthonában, tehát idegenben szerepeltek Rakicsék.

Érdekes, változatos mérkőzést vívott egymással a két gárda. Bár három negyedet is a mieink nyertek, a végén mégis a hazaiak örülhettek. A harmadik 10 perc kihagyása sajnos sokba került, s végül 4 ponttal a veszprémiek nyerték a találkozót. A 86 dobott pont kimondottan jó teljesítmény idegenben, ám a 90 kapott egy kicsit sok. Azaz, a védekezésen kell „szigorítani” ahhoz, hogy a folytatásban az ilyen és hasonló rangadókat meg tudja nyerni a JKSE.

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Jászberényi KSE 90-86 (23-24, 14-16, 28-14, 25-32)

A JKSE pontszerzői: Rosic Uros 21/9, Miljan Rakics 17/9, Olasz Ádám 17, Velkey János 14, Lewis Chester 11/6, Fekete Dávid 3/3, Nagy Simon 3/3

A találkozót követően a vezetőedzők az alábbiak szerint értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Martin Blaho, a Veszprémi Kosárlabda Kft. vezetőedzője: – Ez egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra, a legutóbbi, TF elleni vereségünk után. A mai siker oka a második félidei védekezésünk volt, amiben nagyon sokat fejlődtünk, valamint az, hogy az ellenfelünk nulla támadó lepattanót szerzett. Nagy gratuláció jár ezért a csapatnak! Remélem, hogy ettől a pillanattól kezdve győztes mentalitásra váltunk és meccsről meccsre jobbak leszünk, majd a legjobb formánkban érkezünk a rájátszásba.

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtünk, jó első félidőt játszottunk. Utána azonban jött egy nagy hullámvölgy, aminek még én sem tudom az okát. Váltottunk embert, zónát, egyik sem jött be. A Veszprém legjobb embereit, közülük is talán a legjobbat, Szabó Pétert otthagytuk egyedül, úgy hogy a gyengébben játszó társára váltottunk át inkább. Ez nagy hiba volt. A végére sikerült felzárkóznunk, de ez kevés volt. Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert kívánok nekik, mi pedig csináljuk tovább a munkánkat.

A bajnokságban 5 forduló után már nincs veretlen csapat. A JKSE 3 győzelemmel és 2 vereséggel jelenleg 7. a tabellán.

 

JFC siker a debreceniek második csapata ellen

A hétközi, tiszafürediek elleni idegenbeli sikert követően vasárnap délután a DVSC II. csapatát fogadta az NB III Keleti-csoportjának 14. fordulójában a JFC labdarúgói.

A találkozó a várt küzdelmes játékot hozta. A csapatok kevés helyzetet alakítottak ki, így nem meglepő, hogy csak egyetlen gól született a mérkőzésen. Ezt szerencsére a mieink szerezték a 34. percben, amikor Erdős 16 méterről leadott lövése egy védő lábán megpattant, s védhetetlenül vágódott a kapuba. Ezzel a sikerrel megerősítette helyét a középmezőnyben.

Jászberényi FC – DVSC II. 1-0 (1-0)

A 14. fordulóban ismét helycsere történt a Keleti-csoport táblázatának élén. A kazincbarcikaiak vereséget szenvedtek, míg a BKV Előre 13. győzelmét aratta, s újra a tabella élére állt. A Jászberényi FC 19 ponttal jelenleg a 9.

 

A Gödöllő ellen sem volt esély

A női röplabda NB I második fordulójában a Gödöllői RC érkezett Jászberénybe, hogy összemérje az erejét a Jászberényi VT-vel. A TFSE után a másik bajnokesélyes sem vette félvállról a mieinket és végig koncentráltan játszva biztosan szerezték meg a győzelmet.

Jászberényi VT – Gödöllői RC 0:3 (–9, –10, – 8)

Jászberényi VT: Imre 3, Berényi, Hajdu 3, Juhász 1, Nagy O. 4, Faragó 3. Csere: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Sléder 2, Patócs 1

A vezetőedzők értékelése a találkozót követően (forrás: hunvoley.hu):

Deme Gábor, a JVT vezetőedzője: – A jóval nagyobb játékerőt képviselői gödöllői csapat megérdemelten győzött és nem vett bennünket fél vállról.

Szalay Attila, a Gödöllői RC vezetőedzője: – Hoztuk a kötelezőt annak ellenére, hogy a lelkes hazaiak többször megleptek minket. Ami az előző mérkőzésen jól működött a csapatunk játékában az most kevésbé, viszont más játékelemekre ez fordítottan volt igaz.

Két forduló után a Gödöllői RC, a TFSE és a MÁV Előre SC 6-6 ponttal és játszmaveszteség nélkül áll a tabella első három helyén. A Jászberényi VT és a Core-Comm VSC még nyeretlenül a 7-8. helyen áll 0 ponttal.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?