Jászberényben kampányolt Gyurcsány Ferenc

Igen nagy volt a forgalom szeptember 18-án, szombaton városunkban a Szentháromság téren. A Lehel Vezér Gimnázium előtt országos erősember versenyt rendeztek, míg a gimnázium és a főtemplom közötti sétányon a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc kampányolt dr. Gedei József és Dobrev Klára mellett.

A DK elnökét dr. Gedei József fogadta, aki az ellenzéki előválasztáson a DK, Momentum, Liberálisok jelöltjeként indult. Bevezetőjében elmondta, hogy a legnagyobb szükség a Jászságban is arra van, hogy tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak az emberek, hogy megélhetésük biztosított legyen. Kell a magasabb hozzáadott értékű gyártás, termelés, mert ez jelentheti a térség fejlesztését, fejlődését. Ezúttal is szóba hozta a zöld ipari park szükségességét, s azt, hogy korábban – polgármestersége idején – a Gyurcsány kormány 2 milliárd forintos támogatást biztosított volna tudásközpont létrehozására Jászberényben, ám ezt a fideszes többség akkor megakadályozta. Reményét fejezte ki, hogy a 2022-es választást követően az összefogás kormánya segítséget nyújt majd a Katonák-földjére elképzelt zöld ipari park megvalósításában, amely elengedhetetlen feltétele Jászberény és a térség további fejlesztésének.

Gyurcsány Ferenc előbb arról szólt, hogy az ellenzéki előválasztást fel kellett függeszteni, mert a számítógépes rendszert olyan támadás érte, melynek elhárítása több időt igényel. Egyben jelezte, hogy várhatóan hétfőn délelőtt már ismét működik a rendszer, melyet nem először alkalmaznak, s korábban minden gond nélkül működött.

A választásra térve a DK elnöke megjegyezte, hogy az ellenzék pártjai ugyan nem mindenben értenek egyet, de csak együtt győzhetik le a Fideszt. Vitáik egymás között is vannak, de a fő cél, a Fidesz leváltása, közös.

– Dr. Gedei Józsefet önök jól ismerik. Volt már képviselő, polgármester, most pedig Jászberény alpolgármestere. Már bizonyította, hogy képes jól képviselni a város, a térség érdekeit. Ezért azt kérem, hogy támogassák őt az előválasztáson, majd 2022-ben is – mondta Gyurcsány Ferenc, aki arról is beszélt, hogy a miniszterelnök jelöltek közül az ő jelöltjük, Dobrev Klára az, aki legyőzheti Orbán Viktort.

Nincs mese, szót kell értenünk egymással, függetlenül attól, hogy jobboldaliak vagy baloldaliak vagyunk, derült ki a DK elnökének szavaiból. Közösen kell megbeszélni dolgainkat és a döntéseket meghozni. A politika nem diktálhat egyoldalúan, mert akkor az emberek érdeke sérülni fog. Külön szólt még Gyurcsány Ferenc az elszámoltatásról is.

– Ha Dobrev Klára lesz a miniszterelnök, akkor önök bizton számíthatnak arra, hogy lesz elszámoltatás. Ehhez persze szükség lesz olyan független bíróságra, ügyészségre, amely nem a hatalmon lévők érdekeit védi. Az elszámoltatás csak törvényesen mehet végbe – mondta jászberényi választási fórumán Gyurcsány Ferenc.

Vélemény, hozzászólás?