Családias erkélykoncert magyar slágerekkel

A Jászkerület Nonprofit Kft. folyamatosan frissülő, minőségi online élményekkel igyekszik kedveskedni a város kultúrára kiéhezett lakosságának. A hétvégén a Deák házaspár – Deák Tamás és Deák Tamásné Éva – adott nagy sikerű erkélykoncertet a mozi emeletén. A rendhagyó fellépésről és sokszínű előadói tevékenységükről faggattuk az énekeseket.

Mióta jelenti a zene a közös szenvedélyt?

A zene és az ének mindig fontos szerepet játszott az életünkben, így a közös életben is. 26. éve vagyunk házasok. Otthon gyakran karaokéztunk saját szórakoztatásunkra, majd sok évvel ezelőtt bálokban ragadtuk magunkhoz a mikrofont – akkor még csak néhány dal erejéig. A közösen előadott slágerek sikere adott lendületet a folytatáshoz. A pontos dátumra már nem emlékszünk, de kb. 10 évvel ezelőtt volt az első „hivatalos” fellépésünk Alattyánon, egy katolikus bálban.

Volt már korábban alkalmuk a jászberényi közönségnek énekelni? 

Igen, volt már fellépésünk Jászberényben, két alkalommal, elsősorban azonban a környező települések falunapi rendezvényein adtunk műsort évről-évre. De volt már lehetőségünk külföldön is képviselni szülőfalunkat, továbbá bálok vendégeit is szórakoztattuk az előadott dalokkal. A legutóbbi karácsony alkalmából két jászsági településen is adtunk ünnepi hangulatú műsort. A történethez hozzátartozik, hogy mi nem kétszemélyes produkció vagyunk. A szórakoztatás családi „vállalkozás”. A fiunkkal kiegészülve – aki billentyűs hangszeren (is) játszik – egész estés rendezvényen is szolgáltatjuk a talpalávalót.

Milyen műfajokat részesítenek előnyben?

Elsősorban a 60-as, 70-es, 80-as évek „sláger” és popzenéit.. A régi dalok szövege és harmóniavilága valamelyest közelebb állnak hozzánk, mint a modernebb zenék. A repertoárunk főbb előadói a teljesség igénye nélkül: Neoton, Zoltán Erika, Szűcs Judit, Korda György, Fenyő Miklós, Szécsi Pál, de azért szerepel a műsoron mai zene is. Sőt, bálokban a mulatós zene sem okoz gondot.

Milyen élmény volt karanténkoncertet adni a mozi teraszán?

Amikor bejött ez a karanténkoncert dolog a világhálón, egy idő után mi is bekapcsolódtunk. Volt néhány saját kezdeményezésű műsor, de énekeltünk felkérésre is. Az egyik ilyen „előadást” látta meg ismerősünk, Lóczy Péter, és ajánlotta fel a lehetőséget, hogy a mozi teraszán adjunk elő néhány dalt. Amatőrként kissé furcsa volt kamerának énekelni, de mindenképpen egyedi élményt adott. Természetesen – amennyiben ismételt felkérést kapunk – szívesen szórakoztatjuk a közönséget a jövőben is.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?