A tavasz várat magára

A Jászberényi Állat- és Növénykert két medvéje, Helmut és Maci meglátták az árnyékukat, tehát a látszat ellenére a tavasz várat még magára. Tavaly bevált a jóslat, vajon idén is?

A hétvégi jó idő vonzotta a kirándulni vágyókat a természetbe. Vasárnap az állatkert is megtelt látogatókkal olyannyira, hogy az emberekhez szokott pingvinek is megszeppentek a nagy tömeg láttán, amikor szokásos sétájukhoz kiterelték őket a kifutójukról. Gondozójuk a séta közben érdekes tudnivalókat mesélt a pingvinekről a látogatók legnagyobb örömére, akik a felszólításra már sokkal óvatosabban, némileg távolságtartóbban követték a frakkba bújt madarakat.

A néphagyomány szerint, ha február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor a tavasz várat még magára. Helmut és Maci, a Jászberényi Állat- és Növénykert mackótestvérpárja láthatóan jól érezték magukat napsütötte kifutójukon, és örömmel fogyasztották a látogatók által összekészített finomságokat. A nagy lakmározásban és játékban nekik fel sem tűnt, de a szemfüles látogató bizonyára meglátta a macik árnyékát, ami késői tavaszra enged következtetni a népi jóslat szerint.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?