Leiskolázták a kosarasokat

Továbbra is ezer sebből vérzik a jászberényi kosárlabdacsapat. A korábbi sérültek ezúttal sem játszhattak, és új irányító sem érkezett még az együtteshez, így nem véletlen, hogy a mérkőzés toronyesélyesének a tavalyi ezüstérmes Körmend számított saját otthonában.

Az előjelek ellenére jól kezdte a mérkőzést a jászberényi gárda, főleg Alekszandrov emelkedett ki az egész mezőnyből az első negyedben. Két triplája mellett a ketteseket is dobálta, így a 17 találatból 12 az ő nevéhez fűződött. Mivel csak 10 érkezett a körmendi oldalról, hétpontnyi előnnyel kezdődött a második negyed. Ezt viszont jó lenne elfelejteni, hiszen Reed sérülésével kútba estek a begyakorolt figurák. Ezt jelezte az a tény is, hogy tíz hazai találat után 4 perc elteltével Pantelics szüntette meg a berényi „kosárcsendet” egy büntetővel. Később Taylor zsákolása pedig már 15 pontos hazai előnyt jelentett. A mi centerünk mellett még Mészáros dobott egy kettest, így a végére (42-20) húsz fölé kúszott a különbség. Ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. A térfélcsere után ugyan Alekszandrov és Pantelics is beköszönt egy-egy duplával, de később Varnado triplájával már 32 volt a differencia a két csapat között. A befejező etapban aztán kishíján negyven lett közte (77-39), de a végére is bőven maradt a körmendi előnyből.

Egis Körmend – Jászberényi KSE 87-53. JKSE: Ruják 6, Reed 4, Miller 2, Alekszandrov 17/9 Pantelics 4. Csere: Buzás 11, Szigedi -, Mészáros 6, Peringer 3, Mondi -.
Lo Elhadji Malick megbízott edző egyáltalán nincs irigylésre méltó helyzetben. A sok gondot, problémát még tetézi LaMarcus Reed ismételt sérülése is. Az új irányító „beszerzése” továbbra is gőzerővel folyik. Most hosszabb idő is lesz rá, hiszen legközelebb majd csak december 8-án lépnek pályára Kaposváron.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?