Hogyan gyógyítanak a számok?

Aki azt várta a kedd esti előadástól a címéből ítélve, hogy egyesével elkezdünk számolni, vagy éppen számjegyeket ruházunk fel tulajdonságokkal Bódis Csaba filozófus, tanár, gyógyító vezetésével, és ezáltal azonnal és örökre elűzzük magunkból például a vissza-visszatérő fejfájásunkat, vagy akár egy torokgyulladást stb. Nos, az tévedett. Helyesebben nem ilyen egyszerű a dolog, vagyis igen…Inkább kezdjük az elejéről, vegyük sorra, mi hangzott el aznap este a főiskola Apponyi termében:

A Debrecenből érkezett jászsági gyökerekkel rendelkező Bódis Csaba előadása magánszervezésben valósult meg Detvai Gyula közreműködésével. Mint megtudtuk, a „Tudatosság a mindennapokban” című spirituális előadássorozat első része volt a kedd esti találkozó.

Bódis Csaba, Petrov és Grabovoi tanításait használja gyógyító és oktató munkája során (ami ma már nem a filozófia), amely a megmentést és a harmonikus fejlődést helyezi középpontjába. És persze a számokat. Különböző problémákra, különböző számsorozatokat, hiszen ezeknek információtartalmuk van, amely hat a tudatunkra, ezáltal a magunk teremtett valóságra. Hiszen mindannyian teremtő lények vagyunk, mert a teremtő a saját képére alkotta az embert, aki szabad és tud szeretni.

Elhangzott: tulajdonképpen nem a számok gyógyítanak, hanem ahogyan a számokat használja a tudatunk. Erre megvannak a megfelelő technológiák. Minden esetre más. Ha ezeket jól tudjuk használni, helyesebben, ha tudjuk, hogy melyik a célravezető, akkor tudunk eredményesek lenni.

Az előadást jellemezhetném úgy is, hogy egy kis „étvágygerjesztő, vágyébresztő, kíváncsiságkeltő” összejövetel volt. Egy elméleti összefoglaló az információs gyógyításról, a számok világáról, hiszen ez alkalommal nem kaptunk konkrét problémára konkrét gyógyírt. Hallhattuk: tanfolyamokat is szervez Bódis Csaba, ahol már az elméletben tanultakat kiegészíti, beépíti a gyakorlatba, s bizonyítást, tapasztalatot szerez általa a résztvevő. A hit és vágyakozás kérdése ennél a módszernél is az elsőszámú alapkritérium. Csak az lehet benne eredményes, aki vágyik a gyógyulásra, élete harmonikussá tételére, és hisz abban, hogy ezt ő maga meg is tudja valósítani, meg tudja teremteni saját valóságát. Tudatos valóságát. A hangsúly a tudatosságon van, vagyis azon, hogy ne az események irányítsanak minket, hanem mi magunk teremtsük meg az eseményeket.

Bódis Csaba hangsúlyozta, hogy mindenkinek kreatívnak kell lenni, a problémáit önállóan megoldani, mert más úgysem tudja, és nem is akarja helyette ezt megtenni.

„Az embernél csodásabb teremtmény nincs az Univerzumban. Az ember rendelkezik olyan készségekkel, ami minden probléma megoldására alkalmas, csak hinnünk kell benne, hogy képesek vagyunk rá. Állandóan el akarunk kerülni valamit: a főnökünk haragját, a korai öregséget, valaki elvesztését. Félünk. Ezért meg kell mentenünk magunkat! Mitől? Hát a betegségektől, a korai öregedéstől, a rossz viszonyainktól, amelyek erodálják az életünket. Ha megmentettük magunkat, ezektől már nem kell félnünk. Cél: a tudatosságot olyan magas szintre emelni, mint a teremtőé. A tudatfejlődés nem képzelhető el hibák nélkül, amelyekből tanulni tudunk. Ha képesek vagyunk ezt felismerni, megérteni, teljesen új, más világot vagyunk képesek megvalósítani. A tudatosság, az információ hozza létre a világot, a valóságot és ez képes meg is változtatni azt. Az információ bennünk van, ebben a folyamatban élünk. A számoknak információs értékük van, a megfelelőek ismeretében irányítani tudjuk a tudatunkat, amiből fizikai tapasztalás lesz.„ – Hallhattuk az előadó szavait, aki azt is elmondta fontos, hogy  belássuk, minden élethelyzetet tudunk befolyásolni, képesek vagyunk a gyógyulásra egy betegségből. A tudat hozza létre a fizikai valóságot, amire gondolunk, az jelenik meg.

Azt is megtudtuk, hogy a lélek és tudat között fénystruktúra van, amelynek egyik aspektusa a szám. A számok információs egységet tartalmaznak. Amikor tudatosan használunk egy adott számsort, az hat, és valósággá válik. Egy egyszerű példával is élt az előadó: Például megvan, hogy egy ödémás problémára milyen számsort kell gyakorolni, a tudatunkba vésni, hogy ez a betegség elmúljon.

Szó volt arról is, hogy a különböző technológiákat addig kell végezni, amíg a tudatunk azt nem mondja, hogy elég, meggyógyultunk, egészséget, boldogságot teremtettünk magunknak. Még egyszerűbben fogalmazva: hit és szeretet kérdése az egész.

A kedd esti spirituális találkozás az előadónak feltett kérdésekkel és azok megválaszolásával ért véget. Kérdések pedig voltak bőséggel…

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?