Új szak indult a campuson

Tanévnyitó nyilvános szenátusi ülést tartott az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa szeptember 7-én, pénteken. Idén a több mint 800 jelentkező közül, 207 felvett nappali és levelező tagozatos hallgató tett esküt az intézményben. A díszünnepségen sor került az együttműködési megállapodás aláírására, mely lehetővé tette a gyógypedagógia szak indulását.

A szenátus ünnepélyes bevonulását követően dr. Varró Bernadett, az intézmény főigazgató asszonya szólt a megjelentekhez. Kiemelte, hogy az Eszterházy Károly Egyetem olyan szakmai hátteret biztosít a campus számára, ami lehetőséget teremt arra, hogy a Jászság munkaerő piaci igényének megfelelően tovább bővítsék a képzési kínálatot. A több mint százéves múltra visszatekintő tanítóképzés mellett csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, közösségszervező, programtervező informatikus, illetve gyógypedagógus szakokra is felvételt nyerhettek a jelentkezők.

Összesen 207 gólya kezdte meg tanulmányait az intézményben szeptembertől, mely az előző évekhez képest a legmagasabb hallgatói létszámot jelenti. Még mindig a legnépszerűbb szakok közé tartozik az óvodapedagógus 54, és a tanító szak 41 hallgatóval. A csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint a gyógypedagógia szakra 38-an jelentkeztek, míg a tavaly indult programtervező informatikus képzésre 21 tanuló, a közösségszervezés szakra pedig 15 hallgató nyert felvételt.

Az igazgató asszony elmondta, hogy az új szak indításával olyan empatikus szakembereket igyekeznek nevelni, akik hivatásukban segítenek a sérültek, fogyatékosok képességfejlesztésében, valamint társadalmi integrációjukban. Hozzátette, hogy ez nemes, de nem kis feladat, melyben szükség lesz más társadalmi intézmények közreműködésére is.

Mielőtt az együttműködési megállapodás aláírása megtörtént volna, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium diákjai kedves műsorral készültek a jeles alkalomra, majd a gólyák tettek hallgatói esküt. Az elsős hallgatókat Szabó Tamás polgármester köszöntötte és a hagyományokhoz híven Jászberény polgáraivá fogadta őket. A Hallgatói Önkormányzat részéről Motolai Anna mondott beszédet, aki elsősorban arra bátorította az elsősöket, hogy éljenek a lehetőségekkel, hiszen életük egyik legszebb időszaka következik számos meghatározó élménnyel.

Az ünnepség lezárásául dr. Réz Lóránt orgonaművész játszott zongorán. Ezt követően megkötötték az együttműködési megállapodást, melyet kézjegyével megpecsételt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal részéről dr. Berkó Attila kormánymegbízott, Szabó Tamás polgármester, dr. Sinkó-Káli Róbert kórházigazgató, Szutorisz-Szügyi Csongor a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója és Zsemberi Zoltán a Jászberényi Tankerület vezetője.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?