Rizsfelfújttal lepte meg társait az autista fiatalember

Lauf Richárd gyakran áll konyhapult mögé, hogy magának és a Támogatott Lakhatásban vele együtt élő lakosoknak örömet szerezzen.

A „Helyet!” Alapítvány által, Jászberényben fenntartott Eperfa utcai Támogatott Lakhatásban autista, enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok, valamint Down kóros fiatalok tanulják az önálló életet. Ők készítik a tízórait, az uzsonnát és néha még az ebédet is. Takarítanak, mosnak, vasalnak, teregetnek, mosogatógépbe helyezik az edényeket, ha az időjárás úgy hozza, havat is lapátolnak.

A Támogatott Lakhatás célja, hogy a fogyatékkal élő fiatalok önmaguk ellátására képessé váljanak. Amikor ez megtörtént, a következő lépés, hogy a munka világában is megtalálják a helyüket. Óriási eredmény, hogy a fiatalok egyike már négy órában dolgozni jár, amit hamarosan nyolcórás munka vált majd fel.

A lakók közül ketten-hárman szívesen főznek felügyelettel. Ilyen Lauf Richárd is, aki nemrég rizsfelfújtat készített, az ott élők nagy örömére.

A fogyatékkal élő fiatalok önbizalmát és igyekezetét nagyban segítik az anyagi és eszközbéli támogatások. Egy jó szívvel adott ajándék örömet szerez nekik és a folytatásra inspirálja őket. Amennyiben konyhai eszközökkel vagy kisgépekkel segítene a fiataloknak, az alapítvány honlapján talál útmutatást.       /helyetalapitvany.hu/

(Forrás: BLIKK)

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?