A nagy család összegyűlt

Nagyszerű dolog egy olyan közösségben dolgozni, ahol a munkatársakban egyben barátra is lel az ember. Olyan barátra, barátokra, akikkel a közös napi tennivalók mellett még arra is jut idő, hogy szívből segítsenek a másiknak például házépítésénél, de dologidőn kívül együtt szórakozzanak, összejárjanak, részt vegyenek a másik esküvőjén.

Nos, így éltek ők, ahogy fentebb leírtam. Ők, az egykori ÁFÉSZ dolgozói, akikről úgy is írhatnék, hogy egy nagy, szerető családot alkottak. Jászberényben a ma is működő Co-op Áruház iparcikk osztályán dolgoztak. Az áruházban, ami az évek során persze változásokon ment keresztül, mint ahogyan mi magunk is állandó változásban vagyunk. Azonban ezekben az egykori áfészos dolgozókban az elképzelés közös volt, aminek eredményeképpen létrejött a találkozó, amelyet május 12-én, szombaton tartottak az Aranysas Rendezvényházban.

Több mint százan gyűltek össze azon a szép napon, akiket kora délután Bori István, egykori igazgató köszöntött. A résztvevők szívesen jöttek, egykori és mostani dolgozók, fiatalok, idősek, nyugdíjasok szerte az országból, sőt még a határon túlról is.

A találkozás ötlete a mai technika fantasztikus, néha haszontalannak, néha nagyon hasznosnak ítélt közösségi oldalán keresztül fogalmazódott meg. Egy kis csoport indította el az emlékek idézését, régi fényképek feltöltését az internetre, és az egykori élmények arra sarkallták a „feleket”, hogy össze kellene jönni és az emlékeket személyesen felidézni és megtudni, kivel, mi van mostanság.

A szervezés több hetet vett igénybe, de nagyon megérte, mert remekül sikerült a találkozó, ahol előkerültek régi, igazi „retró” felvételek, fényképek, amelyeken az ember olykor nevetett, máskor sírt. Az elhunytakért egy szál gyertya égett, és virágot helyeztek el mellette, mindenkire emlékeztek.

A szombat kellemes hangulatban telt. Igazi, nagy, szerető család módjára. Ami annak reményében ért véget este tíz óra felé, hogy ebből hagyomány lesz.

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?