Vidám, népes gazdabál

Február 3-án, szombaton a Jászberényi Gazdák és Polgárok Köre 25. jubileumi Gazdabáljára invitálta vendégeit a Déryné Rendezvényházba.

A meghívást nagyon sokan elfogadták, zsúfolásig megtelt asztalokkal és vendégekkel a nagyterem, sőt még a szomszédos kisterembe is teríteni kellett. Bármilyen hihetetlen, a negyedszázad báljaiban egytől egyig részt vett a Szaszkó házaspár, akiket ebből az alkalomból Tamás Zoltán, a gazdakör elnöke külön köszöntött. A fiatalabb korosztályhoz tartozó elnök már maga is tizenötödik gazdabáljában szerepelt, ahogy az est moderátora dr. Kissné Kohári Erzsike is. A vendégek között hagyományosan felfedezhettük Szatmári Antalt és feleségét Veronka asszonyt, városunk alpolgármesterét, Nagy Andrást, a Humán Erőforrás Bizottság elnökét és feleségét, Baranyi László képviselő urat és feleségét, és ugyancsak a város önkormányzatát képviselte Bohárné Bathó Rozália és férje József. A gazdákat Darázs Istvántól a Kasza családig és az erdélyi testvér-gazdakörig ugyancsak számosan képviselték.

Egyébként is a bál közönsége Lányi Lászlóéktól Sinkó-Káli Róbert kórházigazgatóig igen barátságos és színes képet mutatott. A bál díszvendége Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője volt, aki feleségével, Katalin asszonnyal annak ellenére itt töltötte az est folyamán a legtöbb idejét, hogy más rendezvényekre, köztük a megyebálba is hivatalosak voltak. Üdvözlő beszédében a mezőgazdaság időjárásnak, gazdasági folyamatoknak egyaránt kitett működését illusztrálta a tőle megszokott vidám, adomázó stílusban. Családi vállalkozása révén jól ismeri a felmerülő és leküzdendő nehézségeket, de mégis a munkát, az optimizmust dicsőítette, amivel sikereket érhet el a falvak népe.

Látva a Vágó Bt. által felszolgált ételeket a vörös áfonyás jérce galantintól az erdei gombás rostélyos mellett jól megférő töltött csirkecombfilén át, a barackhabos piskótáig és az éjféli vadhússal töltött káposztáig, a tudósító is csak csettinteni tudott, pedig saját dobogós listáján a gazdák legendás birkapörköltje foglalja el a főhelyet. Az ételek ledolgozásában főszerep a táncnak jutott: Oláhné Molnár Anna táncosai kezdetnek megmutatták merre van a fejlődés útja, és ezen a résztvevők nagy önbizalommal el is indultak. Egészen különlegesre sikeredett a sztárvendég, Szandi műsora, aki végképp nem sztárként viselkedett, feltüzelte, megénekeltette a publikumot, sőt majd egyórás műsora végén autogramot is adott.

Természetesen gazdára lelt minden tombolatárgy és az utolsó táncig kitartottak a vendégek a Márka Band kellemes zenéje mellett. Gondtalan, kellemes este volt.

Vélemény, hozzászólás?