Több mint kétszáz óvodás biciklin

Mi a biztonságos közlekedés alapja, milyen veszélyt jelentenek a vegyszerek és hogyan bánjunk az idegenekkel? Többek között ezekre a kérdésekre kapott választ, városunk kilenc óvodájából kétszázhárom nagycsoportos, akik kedden délelőtt ellátogattak az „Ovi-zsaru” programra.

Hetedik éve kerül sor a Jászberény Város Óvodai Intézménye és a rendőrség összefogásával megszervezett „Ovi-zsaru” bűn – és balesetmegelőzési programra, melyen az iskolába készülő nagycsoportosok idén is a Gézengúz óvoda vendégszeretetét élvezhették.

A rendezvényre érkező kicsiket az udvarban kialakított rutinpálya fogadta, amit a hagyományokhoz hűen előre gondosan felfestett Göbölösné Oláh Ildikó óvónő és férje. A gyermekek biciklizés közben megismerkedtek a közlekedési táblákkal, a kezdeti bizonytalanságon pedig hamar túllendültek Kovács Béla rendőrfőhadnagy instrukcióival és segítőkészségével.

– Már ebben a korban igyekszünk megtanítani a gyerekekkel a KRESZ alapjait, hiszen ez a pedagógusok munkáját is segíti a későbbiekben – mondta Kovács Béla rendőrfőhadnagy, majd azzal folytatta, hogy a programmal nem titkolt céljuk a május 27-i országos közlekedési megmérettetésre való felkészülés, melyen évek óta dobogós hellyel végeznek a jászberényi ovisok.

A kicsik játékos feladatokon keresztül – fejtörők, szituációs gyakorlatok segítségével –sajátították el a közlekedés elméleti tudását. Pihenésképpen bűnmegelőzési kisfilmet néztek, ami az idegenekkel szembeni elővigyázatosságra hívta fel a figyelmet. Bábszínház keretében Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi különböző veszélyt jelentő vegyszerek óvatosságára intette a gyerekeket.

Az ebéd előtti program az állatbarátoknak kedvezett, látványos bemutatót tartott Fazekas-Füzesi György r.százados, Őrnagy nevű kutyájával és Nácsa Gábor törzsőrmester Titán névre hallgató négylábújával.

A program nemcsak a közlekedési ismeretek bővítését segítette, hanem lehetőséget adott a gyerekeknek a rendőrség munkájába is bepillantást nyerni. Így a jövőben valószínűleg nagyobb bizalommal fordulnak az egyenruhásokhoz.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?