Végre futball!

Ami nem ment a kiesőjelöltek vagy a középmezőny tagjai ellen, az végre sikerült a második hely birtoklásáért vívott rangadón. A labdarúgó NB III Keleti csoportjában a Jászberényi FC nemcsak a három pontot gyűjtötte be, hanem meggyőző játékkal nőtt ellenfele fölé.

Nem volt túlzás a nehéz helyzetekben használt „ezer sebből vérző” kifejezés Gelei Károly legénységére. A Monor elleni találkozón László, Nyárasdi és Tisza eltiltás, Huller sérülés miatt nem játszhatott, Hamar pedig csak a cserék között szerepelhetett. Mindezek ellenére összeszedett, gördülékeny játékkal szinte rögtön fölényt harcolt ki a JFC, a vendégeket szép számban elkísérő szurkolóik negyedóra után „Ébresztő!” rigmussal igyekeztek felrázni övéiket. Bár az első félidőben nem született gól, mindenképpen biztató volt a sokmozgásos, támadó szellemű futball. Jött is a megérdemelt vezetés, miután az 55. percben egy szöglet után Hevesi-Tóth Tamás jobbról kitűnő fejessel vette be a hosszú felső sarkot (1-0). S hogy kifizetődő, ha az előnyben lévő csapat nem ül rá az eredményre, az 13 perccel később bizonyosodott be, amikor egy szépen kijátszott akció végén a szükséghelyzetben csatárt játszó Prasler közelről gurított a kapuba (2-0). A csapat ezúttal azt is elbírta, hogy alig három perc múlva Bogáti révén büntetőből szépítettek a monoriak (2-1), végül megérdemelt sikert aratva visszaszerezték a tabellán a második helyet vetélytársuktól.

Jászberényi FC – Monor 2-1 (0-0)

A listavezető Kazincbarcika, ha nem is könnyen, de győzött az ESMTK otthonában, 9 pontos előnye négy fordulóval a befejezés előtt meggyőzőnek tűnik. A második pozícióért viszont még kiélezett küzdelem várható, újabb lépést május 13-án, szombaton a Rákosmente ellen idegenben tehet a JFC.

Szerző:
Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?