Szemere három gólpassza

Jászberény NB III-as futballcsapata nagyon jól kezdte a szezont, hiszen három győzelem mellett egy döntetlen állt a nevük mellett a 4. forduló után. Ismerve a vendégek idei eredményeit, mindenki győzelmet várt a Putnok elleni mérkőzésen.

A várttal ellentétben a vendégek szereztek vezetést jó tíz perc elteltével, egy jó ütemű átadás és ezt követő kilépés után, 0-1. Szerencsére a bekapott gól nem törte meg a mieinket és továbbra is ők játszottak fölényben, és egy Pálinkás Szőllősi összjáték után a középpályás lövése szállt fölé. Nem sokkal később ismét ő volt a főszereplő, amikor tizennyolc méteres lövését védte a kapus. A szöglet után Lakatos Gergő fejese szállt kapu mellé. Egy félóra elteltével aztán góllá érett a sok hazai támadás. A jobb oldalon felfutó Szemere Balázs ívelte a labdát a kapu elé, amit Pálinkás emelt a hálóba, 1-1. Két perc elteltével Gresó fejesét estében Balogh Bálint perdítette kapura, amit a vendégek kapusa óriási bravúrral hárított. A félidő befejezése előtt Miskinek is akadt dolga, de magabiztosan állta útját a labdának.

A második játékrészben is a JFC dominált, és hétperc elteltével gólra is váltotta fölényét. Szemere kapott egy jó indítást a jobbszélen, és a középre ívelt labdáját leguggolva Ludasi fejelte a jobb kapufa tövére, amiről a kapuba került a labda, 2-1. Később meccslabdát láthatott a lelkes publikum. Sándor István remekül ugratta ki Pálinkás Gergőt, aki nagy léptekkel robogott a kapu felé, de védőjének sikerült kibillentenie egyensúlyából, így kimaradt a nagy helyzet. Ezt követően kicsit kiengedett a hazai csapat és többször is teret adott a vendégeknek. Egy kapu elé ívelésnél a védelem egy pillanatra elmélázott és az egyik putnoki játékos, Tucsa Róbert a hálóba kotorta a labdát, 2-2. Az egyenlítő gól után, újra sebességet váltottak Süttő Attiláék. Ludasi óriási helyzetbe került, a beívelt és magasra pattant labdát a kapus felett akarta átfejelni, de mellé ment a fejese. Szerencsére nem sokat kellett várni az újabb berényi támadásra és főleg a gólra. Szemere ezúttal a baloldalra keveredett át és remek beadását Lakatos Gergő fejelte be a kapuba, beállítva ezzel a végeredményt.

Jászberényi FC – Putnok FC 3-2

Igencsak meg kellett izzadnia együttesünknek a győzelemért, de mint azt a meccs végén Süttő Attila elmondta, a csapat egységét mutatja, hogy szorított helyzetből is fordítani tudtak már nem először. Nagyon szoros továbbra is az élmezőny, hiszen a JFC-vel együtt még három csapat rendelkezik tizenhárom ponttal és csak gólaránnyal áll az élen Tiszaújváros. A következő mérkőzést Ibrányban játsszuk – Tállya vendégeként – szeptember 8-án vasárnap.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?