Berényi világbajnok kempós

Április 26-30 között Portugáliában, Albufeira városában rendezték a 14. Kempo IKF Világbajnokságot, amelyen 25 ország vett részt. Jászberényt a Jász Kempo Karate Klub ifjú versenyzője Németh Ádám Lehel képviselte.

Ádám a magyar válogatott tagjaként egyik berényi edzőjével, a szintén világbajnok Hamar Lajossal utazott ki a világversenyre, ahol egyáltalán nem volt megilletődve. A 12 évesek mezőnyében négy versenyszámban mérettette meg magát, és minden alkalommal felállhatott a dobogóra. Aranyérmes, azaz világbajnok lett semi kempo-ban (nem teljes erejű támadások), ezüstérmes submission (földharc) versenyszámban, illetve két bronzérmet is begyűjtött, fegyveres formagyakorlatban és kempo kick, azaz állóharc versenyszámban. Hamar Lajoson kívül a másik két világbajnok, Cseh Róbert és Cseh-Lantos Renáta készítette fel Ádámot a VB-re.

A magyar utánpótlás válogatott nagyszerűen szerepelt, megnyerték a 16 év alattiak világkupáját, a felnőtt magyar versenyzők pedig ezüstérmesek lettek a spanyolok mögött.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?