Száz óvodás a jégen

A Cori-Kör Alapítvány április 8-án, immár második alakalommal rendezte meg az ovi-kori program szezonzáróját a fedett műjégpályán. A rendezvényt ezúttal is nagyon sok szülő hozzátartozó kísérte figyelemmel.

Zircher Andor – az Alapítvány részéről – megnyitójában megköszönte az óvodák eddigi részvételét, a város önkormányzatának pedig azt, hogy az ingyen autóbusz, és az ingyenes jég biztosításával hozzájárultak a kicsik kijárásához a téli időszak alatt. Hajnal- Nagy Gábor alpolgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat tapasztalva a sikeres munkát, további segítséget nyújt ahhoz, hogy a létesítményt tovább bővítsék.

A II. Nagy Jeges Nap jó hangulatát Hering Antal és Bori-Szűcs Katalin tanítványainak – karikával kiegészített – bemutatója adta meg. Majd Marton Villő és Semko Danyil utánpótlás válogatott jégtáncosok produkciója ragadtatta a közönséget tapsra. Ezt követően pedig, tíz jászberényi óvoda, mintegy 100 tagja korcsolyázott fel a jégpályára. Ők – Hering Antal edző vezetésével -a MOKSZ által kidolgozott „Összetett Bajnokság” első tesztversenyének részesei voltak egyben, a számukra szóló feladatsorral. A MOKSZ sportágai számára 4-6-éves korig (óvodás korcsoportok) közös motoros, elsősorban koordinációs képességfejlesztő játékokat, gyakorlatsort és gyorsaságot, valamint dinamikát fejlesztő, időre mérhető körversenyeket, játékokat alakított ki.

A rendezvényt a helyszínen követte figyelemmel Orendi Mihály a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója is. Aki elismerését fejezte ki a Jászberény városának és az Alapítványnak, hogy az ovis programot ilyen odafigyeléssel és hozzáállással kezelik, ami példaértékű lehet más városok számára is. Telegdi Attila a rövidpályás gyorskorcsolyázók szövetségi kapitánya – a program egyik kidolgozója – pedig hozzátette, hogy másutt is van ilyen kezdeményezése a Szövetségnek, de ezek közül Jászberény mindenképpen kiemelkedik.

A tesztprogramok végrehajtása után a rendezők nem tettek különbséget az óvodák teljesítménye között, hiszen minden résztvevő nagyszerűen szerepelt. Így a résztvevő ovis csapatok, nagy örömükre egy-egy szép kis serleget tehetnek majd intézményük vitrinjébe.

Fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?