Újévi Kori Gála

A Cori-Kör Alapítvány január 6-án, immár 3. alkalommal rendezett nagyszabású Kori Gálát a fedett műjégpályán.

Mint azt Hering Antal a Cori-Kör Alapítvány vezetőedzője elmondta, minden évben egy alkalommal – általában év végén vagy január első napjaiban – rendeznek egy Kori Gálát, ahol a szülők, barátok és más érdeklődők előtt adhatnak számot tudásukból tanítványaik. Véleménye szerint ezt nem is annyira tudáspróbának szánják, hanem egy közönségcsalogató időtöltésnek, ahol kellemes zene kíséretében, mosolygós gyerekek korcsolyáznak a jégen.

A vezetőedző elképzelése visszatükröződött a küzdőtéren. Irányítása mellett a különböző korosztályok vidáman adtak számot eddig megtanult jeges tudásukból. Az ovisok a bóják közötti ügyeskedést, a nagyobbak összetettebb feladatokat mutattak be, a legügyesebbek pedig már egy-egy komplett bemutatóval hívták fel magukra a figyelmet. Bori-Szűcs Katalin műkorcsolyaedző, AIT okleveles koreográfus (AIT: American Ice Theatre Amerikai Jégszínház) által betanított duettet Szarvas Boglárka és Bálint-Kraft Lilla adták elő a Sia Cheap Thrills c. zenéjére melyet nagy tapssal honorálták a nézők. A Kori Gála legkiemelkedőbb műsorszáma mindenképpen a finálé volt – szintén Bori-Szűcs koreográfiájával – amit Bálint-Kraft Lilla, Csegény Dóra, Hudra Anna, Hudra Emese, Nagy Kornélia, Németh Nóra, Szarvas Boglárka és Tasi Heni adtak elő, Nathan Lanier: Sand zenéjére.

A Cori-Kör Alapítvány edzői stábja – Hering Antal vezetőedző, Bori-Szűcs Katalin AIT okleveles koreográfus, műkorcsolyaedző, valamint Hamarné Kovács Adrienn és Csegényné Kedves Ágnes korcsolyaoktatók – 2018-ben is várják az ifjú tehetségeket edzéseikre. Továbbra is arra törekszenek, hogy már óvodáskortól megszeressék a nebulók a jégsport valamelyik szakágát.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?