Hazai pályán a koris döntő

Belovai József tanítványai elődöntős érmekkel hangoltak a Jászberényben rendezendő rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia döntőjére, amit most péntektől vasárnapig városunkban, a fedett műjégpályán rendeznek.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a jászberényi fedett csarnok ad otthont a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia döntőjének. A verseny ünnepélyes megnyitója március 12-én, pénteken 13 órakor kezdődik. Ezt két műkorcsolya bemutató követi, majd a hosszútávú selejtezőkkel kezdetét veszi a verseny, amit este 18 óráig végig szurkolhatják a nézők. Szombaton reggel 8 órától állnak ismét rajthoz a versenyzők. A vasárnap délelőtt ígérkezik a legizgalmasabb időszaknak, ekkor rendezik a döntő futamokat. Délután 13-14 óra között az eredményhirdetéssel zárul a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia döntője.

A berényi korisok Szegeden hangoltak a hazai diákolimpiára. A fővárosi OB után – ahonnan éremgyűjteménnyel érkeztek haza – Szegedre a műjégpályára figyeltek a rövidpályás gyorskorcsolyát kedvelők. Ott rendezték három napon át a 14. Tisza Kupa Nemzetközi Rövidpályás Gyorskorcsolya Versenyt március első hétvégéjén.

A rangos eseményen ahol hét nemzet 180 versenyzője mérte össze tudását, a Jászberényi SE gyorskorcsolyázói remekül szerepeltek. Az igen erős nemzetközi mezőnyben az összetett versenyben Túri Anna és Major Dominik ezüst, míg Somogyi Barbara és Pető Bendegúz bronzérmet szerzett. A csapat többi tagja is jól hozta formáját és számos egyéni csúcsot állított fel.

A szegedi versenyen az F és E korcsoportos versenyzőknek ügyességi pályán is bizonyítani kellett tudásukat. A 111 méter hosszú pályán: háttal, bóját kerülve, ugorva, karikán és gát alatt átbújva, egy lábon csúszva és szlalomozva korcsolyázták végig a gyerekek. Itt két berényi versenyző teljesítménye emelkedett ki, Nagy Kíra a második, Pető Bendegúz pedig a harmadik helyen haladt át a célvonalon.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?