A sportnak köszönhetek mindent

Rubint Rella a szintén jászberényi származású Rubint Réka unokahúga. Rella aktívan részt vesz az egészséges életmód és a sport szeretetének közvetítésében, ami szerves része mindennapjainak. Idén Rella a Women of the Year 2017 díjának a jelöltjei között van.

Mit jelent számodra a mozgás? Van valamilyen életfilozófiád erre vonatkozóan?
A mozgás számomra az egészséget, a kiegyensúlyozott életmódot, és a kikapcsolódást jelenti. Hiszen ha nincs egészségünk, akkor tulajdonképpen semmink sincs. Ahogy Réka mondaná: a mozgás egy drog, ami nélkül lehet, de nem érdemes élni!

Már gyermekkorodban érezted, hogy benned él a sport iránti szenvedély, vagy inkább a család hatása az, ami befolyásolt?
Az életemben mindig is jelen volt a mozgás. A társastánccal és az úszással kezdődött, majd kilenc év versenyszerű kézilabdával folytatódott. Megszállott voltam, ahogy ma is. Minden nap edzésekre jártam, hétvégeken pedig mérkőzésekre. A sportnak köszönhetek mindent: a barátokat, hobbit, kikapcsolódást, szeretetet, elismerést, örömöt, hitet, kitartást és megértést.

Van kedvenc mozgásformád? Olyan, amit bármikor szívesen csinálsz?
Ma már az aerobik a szenvedélyem, azon belül is a steppados edzéseket kedvelem a leginkább. Teljesen kikapcsolok közben, és szinte eggyé válok a zenével, amikor az megszólal. A vizsgaidőszak alatt is rendszeresen sportoltam, valamint az egészségemre is ugyanúgy figyeltem. Ennek köszönhetően egyensúlyban maradtam és sikeresen vettem az akadályokat.

Nagyon tudatosan kezeled a közösségi média felületeket. Hogyan van időd minderre az egyetem mellett?
A közösségi média felületeken csupán magamat adom. Igyekszem segítséget nyújtani – különösen a velem egykorúaknak – különböző ötletekkel, ami az egészséges táplálkozást és a mozgást illeti. Úgy gondolom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szakít. Sok időt szánok a tanulásra, és az órákon is igyekszem a maximumot adni, hogy otthon már csak át kelljen néznem az anyagot. Többnyire előre tervezek és természetesen minden napra becsempészem a mozgást is. Ha van egy-két óra szabadidőm az órák között, akkor vagy elviszem a futócipőm és futok egy kört az arborétumban, vagy pedig élek a suli adta mozgásformákkal.

Idén kaptál egy igen elismerő jelölést a Glamour magazin Women of the Year 2017 díjára, azon belül is az év közösségi médiasztárja kategóriában. Milyen érzés volt ez számodra?
Éppen a szerves kémia vizsgámra készültem, amikor megkaptam az üzenetet, miszerint engem is jelöltek az említett kategóriában. Először fel sem fogtam, hogy mekkora megtiszteltetés is ez. Aztán ahogy részt vettem az előkészületeken és a forgatáson, rádöbbentem, hogy ez egy igazi kihívás, de legfőképp egy olyan lehetőség, melyet mindenképp meg kell, hogy ragadjak. Bízom a követőimben, hogy támogatnak majd a szavazataikkal.

Van példaképed, akire felnézel, és aki inspirál téged?
Természetesen van. A nagynéném, Réka! Őt egy igazi legendának tartom, mert hatalmas szíve van. Őszintén és tiszta szívből igyekszik segíteni az embereken, miközben azt csinálja, amit a legjobban szeret.

Beavatnál minket a jövőt érintő terveidbe, álmaidba? Mi az, amit mindenképpen meg szeretnél valósítani?
Márciusban elkezdek egy fitnesziskolát, hogy az egyetem mellett edzéseket is tarthassak. Mindemellett különböző forgatásokon és fotózásokon is részt veszek, ha lehetőségem adódik rá. Természetesen szeretném elvégezni a SZIE-et, de például el tudnám magam képzelni egy lendületes, vidám műsorban is, ahol a fő hangsúly az egészséges életmódon van. Szerencsés vagyok, mert egyre többen felfigyelnek rám, így egyre több felkérést is kapok. Érzem, hogy ez még csak a kezdet!

Szerző:
Kazsimér Nóra

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?