Mozdulj Berény!

Borics Andi valamikor úgy gondolta sportolnia kéne. Úgy is tett. Aztán igen megkedvelte a szabadidő sportos eltöltését – olyannyira, hogy oktatóvá képezte magát. Mivel neki ez jó volt, több emberrel szerette volna megismertetni a mozgás jelentette örömöt, motiválni őket a sportolásra.

Az aerobik mellett meg akart mutatni más – akár éppen trendi – mozgásformákat is, oly módon, hogy ki is próbálhassák azt az érdeklődők.  Partnerre talált Litkei Lórántban, aki mindenféle események szervezésében már kellő jártassággal rendelkezett. Belefogtak és Mozdulj Berény! elnevezéssel fél napos fitnesz eseményt hoztak össze.

Aztán február 11-én, szombaton délutánra a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola tornatermébe várták a fitnesz mozgásformák világa iránt érdeklődő résztvevőket. A terembe lépők már a bejáratnál ásványvizet kaptak, hogy a rájuk váró izzasztó edzések alatt szomjukat olthassák. Volt, aki nézelődni tért be, de a többség – főként hölgyek – azért, hogy kellőképpen átmozgassák minden izmukat.  Nem is csak egy edzés keretében, hanem a délután folyamán különböző jellegű mozgásformákat is ki lehetett próbálni.  Ki mennyire bírta.

Először a kismamák gyürkőztek neki csöppségükkel, a Szöllősiné Jónás Zsuzsi vezette baba-mama tornának. Az anyukák között feltűnt egy sportos apuka is, Újfalusi Gyuri kisfiával közösen, lelkesen csinálta végig a tornagyakorlatokat. Aztán az egyik főszervező Borics Andi aerobik órája következett, aki nagy létszámú érdeklődőt mozgatott meg, kicsi plank versennyel is – ki bírja tovább – színesítve óráját.

A megmérettetések között, pihenésképpen ismeretterjesztő és motivációs előadások hangzottak el fitnesz istruktortól, táplálék kiegészítőket forgalmazó cég képviselőjétől. Illetve a terem szélén sorban különböző kiállítók kínálták termékeiket, szolgáltatásaikat, szaktanácsaikat. Itt biztosan mindenki megtalálhatta azt a stílust, eszközt, diétát, ruházatot vagy kiegészítőt, amire szüksége lehet a fitneszhez. Az egészséges ételeket kínáló kóstolók programja mellett szakszerű felmérések keretében ismerhették meg testük egészségügyi és edzettségi állapotát az érdeklődők. Illetve választ kaphattak a témával kapcsolatos kérdésükre – , volt aki szakszerűen megválaszolja azt.

A folytatásban Ács Adrienn várt mindenkit, aki be mert szállni a „ringbe”, a garantáltan fárasztó, minden egyes porcikát átmozgató iron boksz edzésére. Az nap utolsó megmérettetése Horgos Tamás intervall tréningje volt. Aki még mindig bírta alaposan átmozgathatta minden izmát, felpezsdíthette vérkeringését, javíthatta a koordinációs képességét.

A végén a résztvevők között a szponzorok által felajánlott tombola tárgyak kerültek kisorsolásra. Mindenki elfáradt, volt, aki bevallotta és volt, aki nem. Nos, nekik bizonyosan fontos információ, hogy a szervezők rövidesen egész napos fitnesz rendezvény szervezésébe fognak. Tehát folytatása következik!

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?