Ajándék az Electroluxtól

Az Electrolux Kft. felajánlásából, a Jászberényi Városi Önkormányzat gesztorsága mellett 49 kombi hűtőszekrényt vehettek át jászsági intézmények, civil szervezetek képviselői 15-én, csütörtökön a Szent Erzsébet kórház titkárságán rendezett ünnepség keretében.

Házigazdaként dr. Sinkó-Káli Róbert kórházigazgató köszöntötte a megjelenteket, elsősorban Babucs Józsefet, az Electrolux Kft gazdasági igazgatóját, Szabó Tamás polgármestert. A ceremónián a megajándékozott települések polgármesterei, civil szervezetek és intézmények vezetői mellett helyet foglaltak az önkormányzat képviselői, valamint Szatmári Antalné alpolgármester asszony, aki jelentős szerepet vállalt az adományok gazdásra találásában.

Szabó Tamás köszönetet mondott a város gazdasági életében meghatározó szerepet betöltő cég felajánlásáért, példaértékű közösségi aktivitásáért. A polgármester hangsúlyozta, hogy a lehetőségekhez mérten Jászberény feladatának érzi az egész Jászság, illetve a további sikeres együttműködés jegyében a város legnagyobb foglalkoztatójának, az Electrolux Kft-nek támogatását.

Babucs József örömét fejezte ki, hogy a város és a cég közötti kapcsolat hosszú évek óta működőképes, és ezt a fajta együttműködést most sikerült kiterjeszteni a Jászság egészére is. Szintén örömre ad okot, hogy a gyár éves bevétele lehetővé tette a beérkező támogatási igények kielégítését – ezzel is hozzájárulva Jászberény élhetőbbé, vonzóbbá tételéhez. A gazdasági igazgató kifejezte abbéli szándékát, hogy amennyiben a bevételek továbbra is lehetővé teszik a jövőben is készek az ilyen irányú egyeztetésekre, amellyel a város, a Jászság lakóinak életét komfortosabbá tehetik.

Szatmári Antalné alpolgármester asszony elmondta, hogy a legtöbb adományt ezúttal a kórház élvezheti, rajta kívül oktatási és kulturális intézmények, civil szervezetek, illetve 17 jászsági település, valamint testvértelepülésünk Gyimesfelsőlok közössége részesült a tárgyi támogatásból.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?