XIX. Ippon Shobu Karate Diákolimpia a JP Arénában

Immáron harmadszor rendeztek Jászberényben Ippon Shobu Karate Diákolimpiát március 23-án, vasárnap a JP Arénában. A sorban ez már a 19. alkalom volt, amikor a szakág fiataljai diákolimpia keretében versenghettek egymással.

Nagy volt a sürgés-forgás a JP Arénában március 23-án, mert a 19. Ippon Shobu Karate Diákolimpiára az ország minden részéből érkeztek indulók. A versenyt a Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából, az Ippon Shobu Stílusszövetségek egyetértésével a Magyar JKA Karate Szövetség rendezte, s a házigazda a jászberényi Yakuzák SE JKA Shotokan Karate Szakosztály volt.

A nap során a lányok és a fiúk Kata (formagyakorlat) és Kihon Ippon Kumite, valamint Ippon Shobu Kumite (küzdelem) mérték össze erejüket és tudásukat. A verseny résztvevőit a megnyitó során köszöntötte Pócs János, a Jászság országgyúlési képviselője is. A diákolimpia főbírája, a 8 danos Juhász Ferenc, az SKDUN Európai Szövetség elnöke volt.

Botos Zoltán, V. danos veztője, mestere érdeklődésünkre elmondta, hogy az ország minden részéből érkeztek versenyzők. Összesen 270 karatéka, 483 nevezést adott le a különböző versenyszámokban. Jászberényt 7 versenyző képviselte a mezőnyben, akik jól helyt álltak a népes és erős mezőnyben.

A Yakuzák SE JKA Shotokan Karate Szakosztály versenyzőinek eredményei:

X. kcs. – leány kata/15 évesek

4. Berki Erzsébet Ilona

UP 3 fiúk – kihon ippon kumite

9. Bugyi Bendegúz

UP 5 fiúk – ippon shobu kumite

3. Lipták Lehel

3. Miskolczi János

VI. kcs. leány – kata 12 évesek

4. Balázs Laura

X. kcs fiúk – ippon shobu kumite 16 évesek

5. Faragó Péter

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?