A jászberényi siker ezüstérmet ért

A férfi asztalitenisz bajnokság NB III Dél-Keleti-csoportjában az NGS-UNION JASE csapata május 29-én az Újszászi Városi Vasutas SE együttesét fogadta. Megyei- és egyben csoportrangadó is volt a találkozó, amely a második és harmadik hely sorsáról volt hívatott dönteni.

A találkozó külön érdekessége volt, hogy a jászberényi asztalitenisz legenda, Bene László ezúttal vendégként érkezett a Klapka György Szakiskola tornatermébe, hiszen az újszásziak csapatát erősítette. Mindkét együttesnek ez volt az utolsó bajnoki mérkőzése a 2020/2021-es szezonban, s ez a találkozó döntött a csoport második, illetve harmadik helyéről. A mérkőzést az újszásziak kezdték kedvezőbb helyzetben, hiszen ők 9 győzelemmel és 2 vereséggel álltak a második helyen, míg a mieink 8-szor győztek és 3-szor kaptak ki az előző 11 fordulóban. Mivel a két gárda újszászi találkozóján 10-8-ra a hazaiak nyertek, így a jászberényi csapatnak legalább ilyen arányban kellett volna visszavágnia, és figyelni arra, hogy az egymás elleni szetteredménye jobb legyen.

A két páros után 1-1-re állt a találkozó, majd az egyéni mérkőzések során a mieink kezdtek jobban, s már 6-2-re is vezettek. “Sajnos” az örökifjú Bene Laci mind a négy jászberényi ellenfelét legyőzte, s így a találkozó végén nagy számolgatás kezdődött. Kiderült, hogy az egymás elleni két mérkőzésen kettővel jobb a mieink szettaránya, s ez számukra az ezüstérmet jelentette.

Remek hangulatú, nagyszerű összecsapás volt, melyen mindkét együttes játékosai a maximumot nyújtották, s végig nagy küzdelmet folytattak a páros és az egyéni mérkőzések során is. Nem kevesebb, mint hat találkozó is 3-2-es végeredménnyel zárult (kettőt a berényiek, négyet a vendégek nyertek így), azaz lehetett volna nagyobb a különbség, de akár döntetlen is születhetett volna.

NGS-UNION JASE – Újszászi Városi Vasutas SE 10-8

Győzelmek: Börzsei Krisztián – Tóth Balázs, Börzsei Krisztián (3), Győr Róbert (2), Tóth Balázs (3), Taksz József (1) illetve Katona Csaba – Leskó László, Bene László (4), Koroknai Tamás (2) Leskó László (1)

Az asztalitenisz NB III Dél-Keleti-csoport állása:

1. Kiskunmajsai AC I. (165:51) 36

2. NGS-UNION JASE (136:81) 30

3. Újszászi Városi Vasutas SE (142:74) 30

4. Eötvös Diák-Pedagógus SE (98-118) 22

5. A.S.E. Orosháza (75:141) 18

6. Asztalitenisz SK Szeged II. (65:133) 15

7. Jászkun Volán Sport Club Kft. II. (57-141) 13

Már csak az Asztalitenisz SK Szeged II. – Jászkun Volán Sport Club Kft. II. mérkőzés eredménye hiányzik a tabellából, azaz az első öt helyen már nem változhat az állás.

Szántai Tibor

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?