Nem rossz, de a jótól elég messze van

Meccsre érkezni is, a költővel szólva, „csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes”, főleg, ha József Attila, akitől e csonka idézet való, is írt olyan verset, amely akár futballversként is olvasható, Ady Endre pedig tagja volt az első debreceni focicsapatnak.

Nekem nem sikerült se pontosan, se szépen, már a 40. percében járt a Jászberényi FC – Kenderesi VSE „megye egyes” bajnoki, amikor helyet foglaltam a lelátón. A nézők velem sem lettek többen, nagyon-nagyon kevesen jöttek ki, bőven száz alatt volt a „nézőszám”…A megyei bajnokság kevés, ez már a „negyedik vonal”, még annyi érdeklődőt sem vonz, mint a harmadosztály. Kevés volt a szép idő, kevés volt az is, hogy biztos hazai győzelemre lehetett számítani.

A késők feladata, hogy érdeklődjenek, miről maradtak le. Nekem azt mondták, semmiről. Az ellenfél gyenge, a JFC biztosan vezet 1-0-ra, Fajkó Ákos 4. percben szerzett góljával. Mire felmértem terepet – mégiscsak Horthy kormányzó szülőhelyének csapata látogatott Jászberénybe -, és lejegyeztem, amiről az egyik, időben érkező sporttársam szívélyesen tájékoztatott, meg is született a második JFC-gól. A 45. percben egy balról beadott labdát Sali Roland sodort a kenderesiek hálójába (2-0).

A szünet előtt bekapott második gól jót tehetett a vendégekkel, mert az 50. percben végre eltalálták a berényi kaput. (Se előtte, se utána, egyszer sem…) Szabadrúgáshoz jutottak a JFC kapujától 20 méterre, és Baktai Balázs védhetetlenül lőtte a labdát a kapu jobb oldalába (2-1). Váratlan szépség tanúi lehettünk.

Innentől sorozatban hagyta ki a helyzeteit a hazai csapat, a kenderesiek nem nagyon találták a labdát, és a labdával egymást, csak a kapusuk tartotta meccsben őket. Legalább hat-hét strigulát húztam a „kapusbravúrok” mellé, és még egy 11-est is kivédett a 63. percben. A JFC vissza is vett a kudarcos támadás-befejezések után, a győzelem így is meglesz, gondolhatták.

A hajrában a vendégcsapat meglepőt húzott, valószínűleg egyenlíteni akartak… A 81. percben egy mezőnyjátékos helyére a cserekapust küldték pályára. (Csak két cserejátékosuk ült a padon, az egyiküket már az első félidőben be kellett állítaniuk, egy sérülés miatt.) Az addig jól védő „kezdőkapus” magára öltött egy számozás nélküli „mezőnymezt”, és onnantól középpályást játszott… Nem tudott segíteni azonban ő sem a csapatán, nem lettek veszélyesebbek a hazai kapura. („Szép volt, csak fejeld be!” – vigasztalták a többiek az egyetlen, gólhelyzethez hasonlító szituációban elcsúszó társukat.)

A 95. percben elöl ragadt a kenderesiek java, a JFC pedig egy kontratámadással lezárta meccset. Fajkó Ákos másodszor volt eredményes, egyúttal keretes szerkezetűvé tette a maga és a csapata számára a szombat délutánt (3-1).

Egy régi barátunk, amúgy egykori labdarúgó, kőkemény jászberényi védő, sajnos már nincs közöttünk, mondta mindig, ha valami gyanús minőségű dolgot tapasztalt, hogy gyerekek,nem rossz, de a jótól kib.szott messze van… Ez mindenre magyarázat, erre a meccsre is.

A Kenderesi VSE az eddig lejátszott hét fordulóban öt pontot gyűjtött, a Jászberényi FC ugyanennyi idő alatt tizenöt pontot szerzett, és három pontra megközelítette a 2-4. helyen álló csapatokat.

Labdarúgás, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, vármegyei I. osztály, 2023-2024., 7. forduló:

Jászberényi FC – Kenderesi VSE 3 – 1 (2 – 0)

Kun Tibor

 

A forduló további eredményei:

Lurkó Focimánia FK – Tiszaföldvár SE 0-5

Szajol KLK – Kisújszállási SE 3-1

Jánoshida SE – Tószeg KSE 1-1

NP-HUNGÁRIA KUTE – Kunhegyes SE 6-1

Törökszentmiklósi FC Veteriner – Cserkeszőlői SE 5-0

Jászfényszaru VSE-MÁB HOLDING – Mezőtúri AFC-RAFI 2-1

Rákóczifalva SE – Tiszagyendai KSK 3-2

A JNSZ Vármegyei I. osztályú felnőtt labdarúgóbajnokság állása a 7. fordulót követően:

  1. Törökszentmiklósi FC Veteriner (28-5) 21
  2. Tiszaföldvár SE (32-7) 18
  3. Mezőtúr AFC-RAFI (24-5) 18
  4. Jászfényszaru VSE-MÁB HOLDING (17-6) 18
  5. Jászberényi FC (26-8) 15
  6. Szajol KLK (14-11) 15
  7. Jánoshida SE (8-15) 13
  8. Rákóczifalva SE (15-15) 9
  9. NP-HUNGÁRIA KUTE (13-17) 8
  10. Lurkó Focimánia FK (9-19) 8
  11. Kenderesi VSE (10-19) 5
  12. Tószeg KSE (13-23) 4
  13. Kisújszállási SE (9-20) 4
  14. Cserkeszőlői SE (6-18) 4
  15. Tiszagyendaai KSK (13-23) 3
  16. Kunhegyesi SE (10-36) 0

A 8. fordulóban a JFC a tiszaföldváriak vendégeként lép pályára.

  1. forduló – október 7.

14.30 óra: Tiszaföldvár SE – Jászberényi FC

Hajrá JFC!

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?