Épüljön csak az a kosárpálya!

A címben jelzett állítás volt a konklúziója annak a lakossági fórumnak, melyet július 18-án, kedden délután a Bajnok utca 61. szám előtt lévő játszótér mellé épülő streetball pálya kapcsán szervezett a térség önkormányzati képviselője, Lénárt Gábor. Az előzmények alapján – aláírásgyűjtés volt a pálya megépítése ellen -, akár hangos vita is várható volt, ám a megjelentek egyöntetűen támogatták a pálya megépítését.

Amikor a világhálón megjelent a hír, miszerint a Bajnok utca 61. szám előtt lévő játszőtér mellé egy 10×10 méteres streetballpályát épít az önkormányzat, azonnal aláírásgyűjtés kezdődött, hogy ez ne történjen meg, a zöldterületből ne betonozzanak le egyetlen négyzetcentimétert sem. Azt javasolták, hogy a meglévő játszóteret tegye komfortosabbá az önkormányzat. Az összegyűlt aláírásokat, és az aláírók kérését Kocsán László juttatta el a város vezetőihez és minden képviselőnek. Idő közben már megkezdődött a kivitelezés, így sokat az aláírók már nem várhattak ettől a fórumtól.

A körzet képviselője, Lénárt Gábor, aki egyébként írásban is válaszolt a lakossági megkeresésre, úgy gondolta, hogy egy személyes találkozó keretében is tisztázhatnák a helyzetet. Mint mondta, Kocsán László jelezte számára, hogy másirányú elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni a fórumon. Mivel pedig az aláírók közül senki nem jelent meg, így azok mondhatták el véleményüket, akik a legközelebb laknak a tervezett pályához. Nos, ők – három család képviselői – egyértelműen fogalmaztak a körzet képviselőjének és a fórumon megjelent Budai Lóránt polgármesternek, valamint Balogh Béla alpolgármesternek: Épüljön csak az a kosárpálya!

Semmi kifogásuk nincs a pályaépítéssel kapcsolatban, sőt támogatják azt. Már csak azért is, mert szerintük lehetőséget kell biztosítani a fiataloknak a mozgásra, mert túl sok időt töltenek a számítógép és más kütyük használatával. Az is kiderült, hogy a két leginkább érintett családi ház lakói kezdeményezték korábban a játszótér megépítését. A zöldterület védelmével ők is egyetértenek, de szerintük ennek a streetball pályának a megépítése jelentősen nem befolyásolja a környezetük zöld felületét.

Röviden ennyi történt a fórumon a streetball pályával kapcsolatban, melynek kivitelezési munkálatai már meg is kezdődtek.

 

Vélemény, hozzászólás?