Megkezdődött a belterületi utak fejlesztése

Jászberény Városi Önkormányzat tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023. július 11. napjától, a TOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00005 kódszámú, “Belterületi utak fejlesztése Jászberényben” című projekt keretében – Jászberény belterületén található 8 utcában – megkezdődnek az útburkolat felújítási munkák. A munkavégzés átmeneti útlezárásokkal, illetve forgalmi rend változásokkal fog járni.

A beruházás kapcsán tartottak projektindítót július 11-én, amely egyben lakossági fórum is volt. A Városháza dísztermében Hegyi István, a városfejlesztési iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket. Bevezetőjében elmondta, hogy az önkormányzat egy sikeres pályázat eredményeként 250 millió forintot nyert a tervezett útfelújításokra. Ezt egészíti ki önerővel, mert a teljes bekerülési költség mintegy 320 millió forint lesz.  Budai Lóránt polgármester is elmondta gondolatait a beruházással kapcsolatban.

-Sok embert pozitívan érintő kérdésről van szó. Több mint egy éve döntött arról a képviselő-testület, hogy a belváros egy részét megújítjuk. Ezt önerőből nem tudtuk volna megvalósítani, de egy sikeres pályázat segítségével már igen. Nyolc területet érintenek majd a munkálatok. Egy régen várt beruházás veszi most kezdetét, amely előtt egy nagyon konstruktív egyeztetésen vagyunk már túl a kivitelezővel. Nagyon dolgos időszak jön, melynek látványos eredménye lesz majd. Ehhez kérem a lakosság türelmét is, hiszen a munkálatok kisebb-nagyobb, időleges közlekedési változásokkal is járnak majd az érintett utcákban – mondta Budai Lóránt.

– Egy hosszadalmas közbeszerzési eljáráson vagyunk túl. A kivitelezői piacon ugyanis most igen nagy a verseny. Végül sikerült megkötnünk a szerződést a munkálatok elvégzésére a Szolnok Aszfalt Kft. – Méter Mélyépítő Kft. közös ajánlattevőkkel. A munkaterületet a kivitelezőnek a múlt héten sikerült átadnunk. A teljesítési határidő. 2023. augusztus 31. Ezen a határidőn belül kell a felújításokat a kivitelezőnek elvégeznie – mondta Hegyi István, aki átadta a szót Lehoczky Györgynek, a Szolnok Aszfalt Kft, ügyvezetőjének.

– Az Önök településén mi még nem dolgoztunk. Alapvető tevékenységünk az útépítés, a közműépítés, amit itt is végezni fogunk. A korábbi években a tevékenységi területünk nem terjedt ki Jászberényre. Az országban közben a megrendelési állomány az építőiparban jelentősen zsugorodott, s így nekünk is új területeket kellett keresnünk. Így jutottunk el Önökhöz, s reméljük, hogy közös munkánk sikeres lesz. Bennünket meglepetésként ért – amikor bejártuk az érintett területeket -, hogy milyen szép a városuk. Elég sok településen dolgozunk már, s mondhatom, hogy az Önök települése az átlagnál lényegesen szebb. A teljesítési határidő igen szűk, amely csak nagyon indokolt esetben módosítható. Attól persze tartunk – mint minden mélyépítési munkánál -, hogy  nem lehet tudni mit találunk a föld alatt. Ezzel együtt minden erőnkkel azon leszünk, hogy a határidőt tartani tudjuk. Egyúttal azt is célul tűztük ki, hogy lehetőleg minél kevesebb gondot okozzunk a munkavégzés során az érintett területek lakosainak. Kérem Önöket, hogy jelezzék, ha bármilyen gond merül fel a munkálatok során – mondta Lehoczky György, akinek mondandóját megerősítette Pápai Gábor, a beruházás építésvezetője is, aki a 06-70/382-1170-es telefonszámon a munkavégzés idejében elérhető.

A munkavégzéssel érintett utcák: Nádor utca, Táncsics Mihály utca, Mészáros Lázár utca, Réz utca, Rácz Aladár utca, Riszner József sétány, Tarnay Alajos utca, Madách Imre utca.

A munkálatok során a burkolatfelújítás mellett lesz ahol csapadékvízcsatornát, vízvezetéket, járdát is építenek. Külön hangsúlyozták, hogy a Csángó Fesztivál idejét is figyelembe vették a munkálatok végzésének tervezésekor.

A fórumon egy lakos több kérdést is feltett a beruházás kivitelezésével kapcsolatban, melyekre megnyugtató válaszokat kapott.

Vélemény, hozzászólás?