Jászberényiekkel a 3×3-as VB-re

Miközben a Jászberényi KSE csapata az NB I B piros csoportjában az 5-8. helyért folyó küzdelmekre készül, a magyar 3×3-as válogatott tagjaként két berényi kosaras is részese volt egy nagy sikernek, melyet Izraelben ért el a csapat.

Május első hétvégéjén a 3×3-as kosárlabda világbajnokság selejtezőn szerepelt a magyar válogatott Izraelben. A négytagú keretben két jászberényi játékos is helyet kapott. Uros Rosic és Ivsev Tamás, Demeter Attilával és Kelemen Balázzsal szállt harcba a VB-n való részvételt jelentő helyek egyikének megszerzéséért. A Csirke Ferenc által dirigált együttes egy Izrael elleni 12-16-tal kezdte szereplését, majd 21-11-re verte Új-Zéland csapatát. Mivel a házigazdák is legyőzték Új-Zélandot, így a mieink a második helyen jutottak tovább.

A szlovénok ellen már VB részvételt jelentett volna a győzelem, ám nagy küzdelemben 21-18-ra az ellenfél nyert. Így a mieinknek maradt a harmadik helyért folyó helyosztó, melynek győzteséé lett az utolsó, VB részvételt jelentő hely. Nos, ezen a találkozón 20-17 után a kínaiak egy 2 pontossal felzárkóztak 20-19-re, ám Ivosev Tamás újabb kosara már a mieink 21-19-es sikerét jelentette.

Ez pedig azt is jelenti, hogy 2016 után Magyarország csapata ismét ott lesz a 3x3as világbajnokság mezőnyében, melyet május 30. – június 6. között rendeznek majd.

A csapatnak és felkészítőiknek gratulálunk és sok sikert kívánunk a világbajnokságra.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?