Retro Majális

A munka ünnepén – május 1-jén – idén két helyszínen is ünnepelhettek városunk lakói. A nap nagy részében az Electrolux melletti labdarúgópályán zajlottak az események, majd este a JP Aréna melletti terület volt az ünnepi programok helyszíne.

A nap a Palotásy János Zeneiskola tanárai és diákjai jóvoltából zenés ébresztővel indult. Az Electrolux melletti focipályán pedig már a régi időkből megszokott sergő, céllövölde dodzsem, horgászat, kisvasút, igazi vásári forgatag fogadta a kicsiket és a nagyokat. A műsor a Varga Banda gólyalábas óriásbábosok előadásával kezdődött, majd a színpadon a Vigano AMI gyermekcsoportjainak néptáncos bemutatójával folytatódott. Délben a Jászsági Cigányzenekar húzta a jó ebédhez a nótát.

Délután jászberényi tánc- és sportcsoportok bemutatóit tekinthették meg a szépszámú érdeklődők, akik eddigre már megtöltötték a területet. Lehet azt mondani, hogy a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés az idei majális iránt. A COVID-19 járvány után az emberek egyre inkább visszatérnek a régi kerékvágásba, s igénylik a korábban megszokott közösségi eseményeket, találkozókat. Nagy sikere volt a „Csak Retro” programnak Dézsényi Zsófival, Henczi Emmávaé és Kohautek Csabával. Nem maradt el a taps a Daddy Cool Party zenekar műsora után sem.

Egykoron a majálisok elmaradhatatlan része volt a főzőverseny is, melyet a szervezők ezúttal is megrendeztek. Hét csapat vállalkozott a megmérettetésre, s közülük a zsűri az első helyet a Kürt Íjászainak ítélte. Második a Gyüttmentek, harmadik a Baj van a toronyban elnevezésű főzőgárda lett. A Csizi Sándor különdíjat a Szakállas Konyhatündérek érdemelték ki.

Az esti program helyszíne a JP Aréna és környéke volt. A 33. születésnapját ünneplő Jász-Plasztik Kft. egy Rúzsa Magdi koncertre várta munkatársait és a város lakóit is, amellyel a majális programjához csatlakoztak. A Máté Péter-díjas énekesnő nagy sikerű koncertjét a NemerEszti együttes műsora vezette be.

Amint azt Budai Lóránt polgármester Facebook oldalán közzétette, néhány személyes megbeszélés után egyeztek meg a Jász-Plasztik Kft. vezetőjével, Kasza Lajossal, hogy a cég születésnapi rendezvényét és a városi majálist összekötik. Ennek köszönhetően hallgathatták meg a Megasztár egykori győztesének koncertjét ingyenesen az érdeklődők.

Mozgalmas, érdekes, színes volt a majális 2023-ban Jászberényben. Az érdeklődésből ítélve, várhatóan sokan lesznek az év második felében is a különböző városi rendezvényeken az érdeklődők, hiszen a jászberényiek is igénylik a közösségi találkozókat, ahol jól érezhetik magukat.

Vélemény, hozzászólás?