Egyenlített a JKSE a Bercsényiben

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a hét végén lejátszották a harmadik győzelemig tartó negyeddöntők második mérkőzéseit. A két pécsi csapat és a Vasas Akadémia 2-0-ra vezet, s egyetlen győzelemre van a továbbjutástól. A MAFC – JKSE párharc viszont 1-1-re áll, mert a mieink szombaton koraeste, hazai pályán, visszavágtak a két nappal korábbi, budapesti vereségért.

Egy rendkívül izgalmas, változatos, jó színvonalú összecsapást élvezhettek végig azok, akik szombaton koraeste kilátogattak a Bercsényi Játékcsarnokba, ahol a JKSE a MAFC csapatát fogadta. A mieink kezdtek jobban, s annak ellenére szereztek vezetést az első negyed végére, hogy a faultarány meglehetősen érdekesen alakult, hiszen volt, amikor hét személyink volt nekünk, míg ellenfelünknek csak egy. Ennél azonban fontosabb volt, hogy a negyed végén 22-20 után sikerült 7 ponttal meglépnünk a fővárosiaktól (27-20). Rendkívül fizikális, gyors volt a játék, s ez nem változott a második 10 percre sem. Mindkét oldalon voltak bosszantó hibák – eladott labda, kimaradt ziccer -, de sok szép pillanat is volt a mérkőzésnek. Ebben a játékrészben egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, s így a félidőben 44-38-ra vezetett a JKSE.

A nagyszünetet követően jött az a harmadik tíz perc, amely miatt korábban már több mérkőzést is elveszítettünk. Hát ez a játékrész most sem sikerült túl jól. A vendégek elkezdtek pontosabban dobni, s át is vették a vezetést. A nagy rohanás nem ízlett a mieinknek, míg a vendégeknél többen is magukra találtak. Harminc perc után már a MAFC-nál volt az előny (67-69), de a találkozó sorsa még nem dőlt el. A mérkőzést záró negyed csodásan sikerült Puskás Artúr tanítványainak. A közönség támogatását élvező csapatunk előbb egyenlített, majd átvette a játék irányítását és már 8-10 ponttal vezetett. Ez a különbség pedig a találkozó végéig sem csökkent, s így 94-84-es jászberényi győzelemnek örülhetett a publikum.

Akaratban, küzdésben jelesre vizsgázott minden játékosunk, aki a találkozón pályára lépett. Küzdöttek, harcoltak egymásért a fiúk, s ennek meg is lett az eredménye. Ez pedig azt eredményezte, hogy sikerült egyenlítenünk a párharcban, s a keddi harmadik mérkőzés után – a Gabányiban rendezik -, pénteken Jászberényben is biztosan összecsap még a két együttes.  A keddi találkozón a fővárosiaknak lesz nagyobb a tét, hiszen esetleges vereségük esetén elveszítenék a pályaelőnyt, s Jászberényben már az „életben maradásért” kellene pályára lépniük. Amennyiben viszont nyernek, akkor pénteken a mieinknek kell kiharcolni a mindent eldöntő ötödik mérkőzés lehetőségét.

Ember legyen a talpán, aki képes lenne megjósolni, hogyan alakul ez a párharc az elkövetkezendő napokban. Az biztos, hogy a szombati teljesítménnyel a mieinknek Budapesten is lehet esélye a vezetés megszerzésére. Persze ehhez lesz egy-két szava a MAFC játékosainak, akik hátrányban sem adták fel Jászberényben, s bizonyították, hogy nem véletlenül zárták az alapszakaszt a 3. helyen.

JKSE – MAFC 94-84 (27-20, 17-18, 23-31, 27-19)

A JKSE pontszerzői: Ivosev Tamás 20, Uros Rosic 18/12, Kucsora Csaba 17/3, Homoki Donát 14, Czirbus József 10, Olasz Ádám 6, Meleg Károly 4, Kovács Vilmos 3/3, Mester Márk 2

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Reménykedtem, hogy sikerül Jászberényben győzelemmel debütálnom. A fiúké az érdem, nagyszerűen harcoltak, fegyelmezettek voltak, le a kalappal a csapatom előtt. Nagyon büszke vagyok rájuk, de semmi különös nem történt, hiszen egyenlő az állás. s megyünk tovább. Hosszú még ez a széria.

Lakits András, a MAFC vezetőedzője. A párharc 1-1-re áll. Gratulálok a Jászberénynek, kedden a Gabányiban folytatjuk.

A három győzelemig tartó párosmérkőzés állása 1-1.

A negyeddöntős párharcok második fordulójának további eredményei:

Ceglédi KE – NKA Pécs 63-96

A párosmérkőzés állása: 2-0 az NKA Pécs javára.

BKG Príma Akadémia – PVSK-VEOLIA 71-85

A párosmérkőzés állása: 2-0 a PVSK-VEOLIA javára.

DEAC U23 – Vasas Akadémia 55-74

A párharc állása: 2-0 a Vasas Akadémia javára.

A negyeddöntők harmadik fordulójának menetrendje:

április 18. – kedd

17.00 óra: MAFC – JKSE

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – BKG Príma Akadémia

19.00 óra: NKA Pécs – Ceglédi KE

április 19. – szerda

18.30 óra: Vasas Akadémia – DEAC U23

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?