Győzelemmel zárta az évet a JKSE

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában az idei utolsó fordulót játszották a csapatok a hét végén. A JKSE Nagykörösön vendégszerepelt, ahol esélyesként lépett pályára, de csak nagy küzdelem után sikerült Miljan Rakic fiainak begyűjteni a két bajnoki pontot.

A papírforma egyértelműen a mieink mellett szólt a Nagykörös elleni idegenbeli találkozón, ám a hazaiak alaposan megnehezítették Olasz Ádámék dolgát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 5-6 pontnál nagyobb különbség nem nagyon volt a mérkőzés során, s a hátrányban lévő mindig vissza tudott zárkózni. A mérkőzés hajrájában úgy tűnt, hogy a JKSE nagyobb izgalmak nélkül szerzi meg a két pontot, ám a mieink eladták 6 pontos előnyüket, s egy perccel a találkozó vége előtt már a hazaiak álltak jobban 3 ponttal. M ár-már győztesnek tűntek a sólymok, ám két remek villanás, két pontos távoli dobás megpecsételte sorsukat.

Idei utolsó bajnoki mérkőzésén nem játszott igazán jól csapatunk, de ami fontos, így is megszerezte a két bajnoki pontot. Ez pedig azt jelentette, hogy a rövid téli szünetben a 6. helyen áll az együttes. Sokkal jobban is állhatna a gárda, ám három nagyon fájó és nem várt vereséget sikerült összehozni a fiúknak: a Vasas Akadémia ellen hazai pályán, a TF-BP és az Óbudai Kaszások ellen idegenben szenvedett nem vért vereséget a JKSE, amely így most csak a 6. helyen telel. Az első négybe kerülés így sem elérhetetlen, de a jövő évi folytatásba már ilyen vereségek nem férnek bele.

Nagykörösi Sólymok KE – Jászberényi KSE 79-82 (25-24, 22-24, 17-15, 15-19)

A jászberényi pontszerzők: Kucsora Csaba 19/12, Mester Márk 14/12, Dunay Zétény 11/6, Ivosev Tamás 10/3, Olasz Ádám 10, Meleg Károly 6, Uros Rosic 5/3, Czirbus József 3, Csík Richárd 2, Homoki Donát 2

A találkozót követően a vezetőedzők az alábbiak szerint értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Puszta Dávid, a Nagykörösi Sólymok KE vezetőedzője: – Nagyon nehéz most tiszta szavakat találni, de megpróbálom a legjózanabbul nézni a dolgokat, és azt mondhatom, hogy rengeteget fejlődtünk. Rettenetesen fáj most a vereség, hiszen egy perccel a vége előtt három ponttal vezettünk, úgy hogy előtte mínusz hatról álltunk fel, ám a végén két extra dobás döntött, egy sarok hármas és egy blokk mellől, fölül elengedett tripla. Ennyivel volt jobb ma a Jászberény. Nagyon fáj, hogy nem lehet bennünk az a hatalmas öröm-érzés, ami ma járt volna nekünk. A srácok iszonyatos melót és alázatot tettek a meccsbe, emberfelettit nyújtottak, megérdemeltük volna a győzelmet. A 2022-es év végére egyértelműen látható, hogy rengeteget fejlődött a játékunk, és talán két-három nap múlva már jobb érzéssel tudunk visszagondolni a mai meccsre is, bizonyos játékelemeket, szituációkat elemezve, akár a lepattanózást nézve, ami talán most volt az eddigi legjobb. Gratulálok és további sok sikert kívánok ellenfelünknek, és mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra! Megyünk tovább, folytatjuk ezt az utat! Nagyon szépen köszönjük szurkolóinknak a biztatást, az egész éves támogatást! Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: – Voltak problémáink a meccs során, de itt mindig nagyon nehéz játszani, mert a nagykőrösiek teljesen más energiával játszanak otthon, mint idegenben. Rengeteg hibával, eladott labdával játszottunk, nem ismertük fel a lehetőségeinket támadásban. Korábban le kellett volna zárnunk a meccset, kétszer is volt rá lehetőségünk, mégsem sikerült. Nagyon örülök azonban, mert a végén két klasszis dobással be tudtuk fejezni a mérkőzést. Ha itt ma a Nagykőrös nyert volna, megérdemelte volna. Minden jót kívánok a Nagykőrösnek a szezon hátralévő részében!

A 14. forduló további eredményei:

Vasas Akadémia – Óbudai Kaszások 97-63

PHOENIX-MT Fót – BKG Príma Akadémia 58-75

MAFC – Veszprémi Kosárlabda Klub 116-59

Ceglédi KE – NKA Pécs 67-84

DEAC U23 – Salgótarjáni KSE 65-76

TF-BP – PVSK-VEOLIA 62-74

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 14. forduló után:

  1. NKA Pécs 13 gy 1 v
  2. PVSK-VEOLIA 11 gy 3 v
  3. Vasas Akadémia 11 gy 3 v
  4. MAFC 10 gy 4 v
  5. DEAC U23 9 gy 5 v
  6. Jászberényi KSE 8 gy 6 v
  7. BKG Príma Akadémia 7 gy 7 v
  8. Salgótarjáni KSE 7 gy 7 v
  9. TF-BP 5 gy 9 v
  10. Ceglédi KE 5 gy 9 v
  11. PHOENIX-MT Fót 5 gy 9 v
  12. Óbudai Kaszások 4 gy 10 v
  13. Nagykörösi Sólymok KE 3 gy 11 v
  14. Veszprémi Kosárlabda Klub 0 gy 14 v

A férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjában a bajnoki pontvadászat 2023. január 7-8-án folytatódik a 15. forduló mérkőzéseivel.

A 15. forduló menetrendje

január 7. – szombat

16.45 óra: Óbudai Kaszások – Veszprémi Kosárlabda Klub

17.00 óra: Jászberényi KSE – PHOENIX-MT Fót

18.45 óra: TF-BP – Ceglédi KE

19.00 óra: NKA Pécs – Vasas Akadémia

január 8. – vasárnap

17.00 óra: Nagykörösi Sólymok KE – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: Salgótarjáni KSE – MAFC

Hajrá JKSE!

 

 

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?