Csak kosarasaink nyertek

Egy győzelem és két vereség a hétvégi mérlege városunk csapatainak a kosárlabda-, a röplabda-, illetve a labdarúgóbajnokságban. A JKSE kosarasai hazai pályán győztek, a JVT röplabdásai kikaptak, s idegenben vereséget szenvedett a JFC is.

Női röplabda NB I

Időrendi sorrendben a hét végi bajnoki fordulót a Jászberényi VT női röplabdacsapata kezdte. Pénteken este az NB I egyik bajnokesélyesét a MÁV Előre SC-Bericap gárdáját fogadták Deme Gábor lányai. A találkozó a papírformának megfelelően zajlott, a vendégek uralták a játékot és biztosan nyertek 3:0-ra.

Jászberény Volleyball Team – MÁV Előre SC-Bericap 0:3 (-12, -15, -13)

Az edzők az alábbiak szerint értékelték a látottakat (forrás: hunvolley.hu)
Deme Gábor, a JVT vezetőedzője: – Kikaptunk egy bajnokesélyes csapattól, de büszke vagyok a lányokra, mert küzdöttek és jól játszottak.

Jurij Melnyicsuk, a MÁV Előre SC-Bericap vezetőedzője: – Fontos volt a Nyíregyháza elleni mérkőzés után, hogy fejben rendbe rakjuk magunkat és megszerezzük a győzelmet. A következő mérkőzésre kell koncentrálunk, ami hazai pályán a Gödöllő ellen lesz. A célunk ugyan az.

A forduló további eredményei:

Kispest SE – CoreComm-VESC 3:0 (16, 26, 21)

TFSE – Gödöllői RC 2:3 (18, 24, -20, -15, -8)

A bajnokságban öt forduló után a Gödöllői RC és a MÁV Előre SC-Bericap áll az első két helyen 14-14 ponttal. A Jászberényi VT 0:15-ös szettaránnyal és 0 ponttal a 8.

A bajnokság 6. fordulójában a Jászberényi VT a Kispest SE együttesét fogadja. A találkozó november 21-én, vasárnap 17 órakor kezdődik a Bercsényi úti játékcsarnokban.

 

Labdarúgó NB III

A Keleti-csoport 17 fordulójában két jó formában lévő, egyaránt 25 pontos csapat találkozott egymással Sényőn, ahol a JFC vendégszerepelt. A hazaiak 3, a mieink 4 győztes mérkőzéssel a hátuk mögött léptek pályára.

Az első félidőben egyetlen gól születtet, azt Aranyos Mózes szerezte a 40. percben, s így a JFC egygólos vezetésével vonultak a nagyszünetre a csapatok. A második félidő 60 percében Kapacina Valér egyenlített (1-1), s már-már úgy tűnt, hogy ez lesz a végeredmény is, ám jött a 86. perc, amikor Szilvási Péter megszerezte a hazaiak győztes találatát.

Az első félidőben a mieink, a másodikban a hazaiak játszottak jobban, s végül a sényőieknek sikerült a győztes gólt megszerezniük a találkozó hajrájában.

Sényő-CARNIFEX FC – Jászberényi FC 2-1 (0-1)

A 17. forduló további eredményei:

DVTK II. – Hidasnémeti VSC 4-2

Újpest FC – BKV Előre 7-0

Békéscsaba 1912 Előre II. – Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-2

SBTC – Putnok FC 2-3

Tállya KSE – DEAC 1-3

DVSC II. – Kisvárda Master Good II. 2-0

Tiszafüredi VSE – Eger SE 2-1

Füzesgyarmati SK – Törökszentmiklósi FC – Veteriner 3-3

Kolorcity Kazincbarcika SC – Aqua-Generál Hajdúszoboszló 2-0

A Keleti-csoport tabelláját a Kolrocity Kazincbarcika vezeti 46 ponttal, a 40 pontos BKV Előre és a36 pontos DEAC előtt. A Jászberényi FC 25 ponttal jelenleg a 9. helyen áll.

A 18. fordulóban a JFC az SBTC csapatát fogadja majd. A találkozó november 21-én, vasárnap 13.00 órakor kezdődik a Jászberényi Városi Stadionban.

 

Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport

A bajnokság 8. fordulójában a mieinkkel azonos mutatóval, 5 győzelemmel és 2 vereséggel álló TF-BP csapat vendégszerepelt vasárnap délután a Bercsényi úti játékcsarnokban. Földi Sándor fiai a keddi kupakudarcot követően ezúttal egészen más arcukat mutatták.

Nagyszerűen kezdte a találkozót a JKSE, a vendégek mesterének, Beák Gábornak már a 4. percben időt kellett kérnie, amikor 14-3 állt az eredményjelzőn. Ez sem hatott azonban, s Rakicsék 13 pontos előnyre tettek szert az első 10 perc után (32-19). A második negyed hét vendég ponttal kezdődött (32-26) és a 12 perc végén Földi Sándor kért időt. Míg nálunk szépen megoszlottak a megszerzett pontok, addig a vendégeknél Tichov Dominik kiemelkedett a mezőnyből. Az első félidőbe szerzett 43 vendég pontból a fővárosiak 10-ese maga 19-et szerzett. Ezzel együtt a nagyszünetben 55-43-ra vezetett a JKSE.

A találkozó sorsa a harmadik negyedben dőlt el. Velkeyék egyre nagyobb fölénybe kerültek, s  a fáradó vendégek hibáit kihasználva fokozatosan növelték előnyüket. Egyre többször csattant fel a taps a nézőtére egy-egy remek hazai támadást követően. Koncentráltan, fegyelmezetten játszottak Olaszék, s ez az eredményben is tükröződött. A vége 30 pontos jászberényi siker lett, amely a látottak alapján megérdemelten született meg (11-81). A 100. pontunkat Chester Lewis szerezte, aki a mieink legjobbja lett 32 Val-lal. A mérkőzés MVP-je pedig Tichov Dominik lett, aki 33 pontig jutott és 41 Val-lal zárta a találkozót.

Jászberényi KSE – TF-BP 111-81 (32-19, 23-24, 33-24, 23-14)

A jászberényi pontszerzők: Velkey János 22/12, Olasz Ádám 18, Meleg Károly 16 /6, Chester Lewis 14, Rosic Uros 13/9, Miljan Rakics 13/3, Homoki Donát 10, Nagy Simon 5/3,

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat:

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Elégedett vagyok a csapat mai játékával, bár még mindig sok pontot kaptunk. A keddi kupamérkőzéshez képest azért ma már sokkal jobban védekeztünk. Nehéz a TF-BP ellen védekezni, mert nem igazán lehet kiismerni a játékukat. Velkey Jánost külön is szeretném megdicsérni, mert nemcsak támadásban volt nagyon eredményes, de védekezésben is jól játszott. Jó előjel ez a mai siker a Honvéd elleni, idegenbeli rangadó előtt. Az igazi rangadó lesz, s szeretnénk ott is jól szerepelni. A szurkolóknak pedig köszönöm, hogy keddi csalódás után ma ilyen sokan itt voltak és buzdították a csapatot.

Beák Gábor, a TF-BP vezetőedzője: – Gratulálok a Jászberénynek. Tudtuk, hogy jó csapatuk van, s ezt ma a saját bőrünkön is érezhettük. Amikor azt láttam, hogy csak futunk az eredmény után, s nincs esélyünk fordítani, már a következő mérkőzésre gondolva forgattam a csapatot. A Jászberény nem okozott számomra meglepetést. Sajnos a saját csapatom nem tudta igazán megvalósítani, amit szerettünk volna. Nem történt tragédia, megyünk tovább.

A bajnokságban nyolc forduló után a Bp. Honvéd áll az élen 7 győzelemmel és 1 vereséggel. A JKSE 6 győzelemmel és 2 vereséggel jelenleg a 4. a tabellán.

A 9. fordulóban rangadó vár a fiúkra, hiszen az első helyen álló Bp. Honvéd vendégeként lépnek majd pályára. Ezt a találkozót november 21-én, vasárnap délután Budapesten, a Ludovika Arénában rendezik. A kezdési időpont: 15.30 óra.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?