Testület oszlatás Jászberényben: szabad a pálya!

Amint arról korábban már beszámoltunk, dr. Gedei József, a DK képviselője, aki a közelmúltban lemondott az alpolgármesterségről, előterjesztést készített és adott be a jászberényi képviselő-testület feloszlatására. Az érintettek közül többen reagáltak már korábban a kezdeményezésre és tegnap estére kialakította álláspontját a Fidesz frakciója is. Mivel mindenki támogatja az oszlatás kezdeményezését, ezért már csak az a kérdés, hogy erről mikor döntenek majd, s mikor lesz az időközi választás.

Budai Lóránt polgármester, aki két éve már kezdeményezte – eredménytelenül – a testület feloszlatását, támogatja dr. Gedei József előterjesztését. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az előterjesztéshez fűzött képviselői magyarázatot nem fogadja el. Az ugyanis semmi más szerinte, mint a jelenlegi városvezetés ellen irányuló támadás. A polgármester azt is megjegyezte, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület tagjai is megszavazzák majd a testület feloszlatásáról szóló előterjesztést, ha az a testület napirendjére kerül. Ehhez pedig az is kell, hogy dr. Gedei József mellett még legalább három képviselő aláírja az általa kezdeményezett előterjesztést, mert akkor – a beadástól számított második testületi ülésen – kötelező lesz a polgármesternek napirendre venni azt.

Támogatta az előterjesztést és a testület feloszlatását Dobrán Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője is, aki egyetért azzal, hogy a jelenlegi városvezetés alkalmatlan Jászberény életének irányítására.

A Fidesz frakció véleménynyilvánítására szerda koraestig kellett várni. Akkor ültek össze és döntöttek arról, hogy ők is támogatják a testület feloszlatását. Ezzel pedig bezárult a kör, s ha a vélemények maradnak, akkor csak az a kérdés, hogy kik írják még alá a dr. Gedei József által szerkesztett előterjesztést, s az mikor kerül napirendre. A szavazás jelenlegi ismereteink szerint már csak formaság lesz, s kezdődhet az időközi választás előkészítése.

Jelenleg ez várható, de, hogy pontosan mit hoz a holnap, azt senki sem tudhatja előre…

 

Vélemény, hozzászólás?