Nem néz ki jól a JFC

A 4. forduló mérkőzéseit hét közben, augusztus 17-én, szerdán játszották a labdarúgó NB III-ban. A Keleti-csoportban szereplő Jászberényi FC a vele azonos pontszámmal álló sényőieket fogadta. Németh Gyula csapata joggal reménykedett idei első bajnoki győzelmének megszerzésében, ám ahogy az Kun Tibor tudósításából kiderül, a találkozó ismét csalódást hozott a hazai szurkolók számára.

Lehet, hogy azért néznek ki rosszul, mert szokatlanul erősen kezdődött az új idény a harmadosztályban, egy hónap alatt nyolc tétmeccset (hat bajnoki, két kupameccs) kell lejátszani. Ennek a sorozatnak az ötödik állomásán vannak túl, és meglehetősen kudarcos az összkép. A kupában ugyan továbbjutottak, de a négy bajnokin egyetlen pontot „zsebeltek be”… Ebben az évben még egyetlen bajnoki győzelmet sem arattak, és a huszonkettőből már a tizennyolcadik bajnoki meccsüket fújták le úgy, hogy vereséget szenvedtek…

Jászberényi FC – Sényő-Carnifex FC 2 – 3 (1 – 1)

Gólszerzők: Remili Mohamed a 6. percben (1 – 0), Kapacina Valer, 11-esből, a 36. percben (1-1), Kapacina Valer az 51. percben (1-2), Ludasi Martin a 64. percben (2-2), Ignéczi Martin

Bence a 67. percben (2-3).

Mindkét csapat egy ponttal és mínusz ötös gólkülönbséggel készülhetett a mérkőzésre, amelyen a hazaiak gyorsan be is köszöntek a vendégeknek: Szőllősi szögletét Remili fejelte a kapujukba. Ezután harminc percig a sényőiek játszottak fölényben és jobban, a JFC inkább csak kereste a labdát, amely akármerre is pattant, mindig egy sényői játékoshoz volt közelebb. (A mérkőzés egészéről is elmondható, hogy a vendégeknél volt jobb helyen a labda, és erővel is jobban bírták a focit.)

A vendégcsapat nem hiába nyomta meg, büntetőből egyenlítettek, egy kapu előtti tolongás után, de a JFC-játékosok sem nagyon reklamáltak miatta. A szünet után egy potyagól ébresztette a jászberényieket: Kapacina Valer legalább 30 méterről kapura lőtt, és a felpattanó labda Menczeles Iván hóna alatt a hálóba vágódott… A lelátó hazai népe a berényi kapust hibáztatta, hangosan és joggal, de Menczelesnek volt két ritka nagy védése is, mindkettőnél biztos góltól mentette meg csapatát.

„Akar a bűn, oan rosszak” – jellemezte valaki a hazaiak teljesítményét, de nem sokkal utána Remili szabadrúgásból a felső lécet találta el, Ludasi pedig közelről egyenlített. Valami ’tán végre megmozdul, gondolhatták az elcsigázott drukkerek, de három perccel később a hazai védelem – a hazai kapus erőteljes figyelmeztetése ellenére – benézett egy kapu elé ívelt szabadrúgást, meg azt a csukafejest, aminek újabb vendéggól lett a vége. A JFC gólból és sárga lapból is többet kapott, mint a Sényő.

Egyelőre tehát nem sikerült összeállnia a JFC védelmének (négy meccsen 14 kapott gól), és az a célkitűzés sem teljesült, hogy a rajtnál ne ragadjon be a csapat. Az a csapat, amelynek játéka legalább annyira gyötörte azt a kevés embert, aki miattuk jött ki a meccsre, mint a hőség. A lelátó hazai népe azért a keservben is talált némi örömöt, amikor olyan jelzők repültek a játékosok és a játékvezető felé, mint az „egérnyakú”, a „tejfölorrú”, a „pókarcú”, és az értelmezhetetlen „úgy nézel ki, mint a rénszarvasok”… Az biztos, hogy a JFC nem néz ki jól.

Kun Tibor

Fotó: Agócs László

 

A 4. forduló további eredményei a Keleti csoportban

Kisvárda Master Good II. – Putnok FC 1-2

Termálfürdő FC Tiszaújváros – FC Hatvan 2-1

Pénzügyőr SE – Békéscsaba 1912 Előre II. 4-3

Eger SE – Füzesgyarmati SK 1-0

Aqua-General Hajdúszoboszló – DVSC II. 4-0

BVSC-Zugló – Vasas FC II. 3-1

DEAC – DVTK II. 0-1

Körösladányi MSK – Facultas-Tiszafüredi VSE 1-1

BKV Előre – Karcagi SE 0-1

A labdarúgó NB III Keleti csoport állása a 4. fordulót követően

  1. BVSC-Zugló (12-3) 10
  2. Aqua-General Hajdúszoboszló (9-2) 10
  3. Putnok FC (8-3) 9
  4. Pénzügyőr SE (11-7) 9
  5. BKV Előre (6-2) 9
  6. Körösladányi MSK (9-3) 7
  7. Kisvárda Master Good II. (8-3) 7
  8. Facultas-Tiszafüredi VSE (9-6) 7
  9. Karcagi SE (4-4) 7
  10. DEAC (4-3) 6
  11. DVTK II. (5-8) 6
  12. Eger SE (4-9) 6
  13. FC Hatvan (9-7) 4
  14. Sényő-Carnifex FC (4-8) 4
  15. Termálfürdő FC Tiszaújváros (4-8) 4
  16. DVSC II. (2-7) 4
  17. Füzesgyarmati SK (4-8) 3
  18. Vasas FC II. (5-10) 1
  19. Jászberényi FC (8-14) 1
  20. Békéscsaba 1912 Előre II. (3-13) 0

Az 5. fordulóban, augusztus 21-én, vasárnap Karcagon lép pályára a Jászberényi FC csapata. A találkozó 17.30 órakor kezdődik.

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?