Eseménydús hét a focistáknál

Sűrű napokon van túl a Jászberényi FC NB III-as labdarúgócsapata. Miután az előző hétvégén rangadót vesztettek az ESMTK otthonában, előtte pedig a Nyírbátortól kaptak ki, a klubvezetés – az előzmények tükrében is kissé váratlanul – edzőváltásról döntött. A Sényő elleni mérkőzésen így már új szakvezető, Huszák Géza irányította a gárdát.

Csütörtökön – a kiadott közlemény szerint közös megegyezéssel – felmentették Arany Lászlót és a pályaedző Deszatnik Pétert is a munkavégzés alól, és gyorsan határoztak is az utódokról. A korábban több másod- és harmadosztályú csapatnál dolgozó Huszák Géza mellé Lukácsi Antalt kérték fel segítőnek, s a két szakemberre rögtön nehéz feladat várt.

A tabellán a JFC előtt álló szabolcsiak újonc létükre remekül szerepelnek, ráadásul a válogatott meccse miatt szombaton kellett lejátszani a 15. forduló találkozóit. A korábban megszokottól kevesebb szurkoló utazott át Gyöngyösre, hogy a JFC sikeréért szorítson, ráadásul a keresztszalag-szakadást szenvedő Bálint Artúr mellett a szintén sérült Győrfit és Herczeget is nélkülözni kellett. Nehezen volt tehát kiszámítható, a korántsem megszokottnak mondható előzmények után mi következhet majd a kilencven perc során.

A sényőiek a biztonságos védekezésre helyezték a hangsúlyt, a berényi támadásokból pedig hiányzott az a plusz, amivel meg lehetett volna törni a vetélytárs ellenállását. Aztán a 27. percben Szanyi nagy partdobását Hevesi-Tóth csúsztatta tovább fejjel, Farkas lövése pedig az egyik védő kezében akadt el. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Farkas az elmozduló kapus mellett higgadtan emelt a kapu közepébe (1-0). A vezetés megszerzése mellett az is növelte a hazai esélyeket, hogy a 43. percben a vendégektől a reklamáló Kristófi előbb sárga, majd piros lapot kapott. Jászberényi mezőnyfölény és kevés gólhelyzet jellemezte az első félidő utolsó tizenöt percét, és nagyjából így telt a második játékrész első negyedórája is. A sényőiek előtt a mérkőzésen összesen egy lehetőség adódott, ekkor Hevesi-Tóth remek becsúszással mentett, és bár a JFC az utolsó félórában többször bebiztosíthatta volna győzelmét, vagy a vendégek kapusa hárított, vagy célt tévesztettek a próbálkozások. Így ha nem is sziporkázó játékkal, de biztosan és megérdemelten szerezték meg Farkasék a három pontot.

Jászberényi FC – Sényő-Carnifex FC 1-0 (1-0)

A listavezető Szolnok és a második ESMTK hozta a kötelezőt, a Füzesgyarmat viszont döntetlenezett, így a mieink őket és a Sényőt megelőzve visszaléptek a dobogóra. Egyelőre öt, illetve hét pont a hátrányuk, ez azonban még idén csökkenthető, mivel e hét végén egy tavaszról előrehozott fordulót is letud a mezőny. A JFC ismét pályaválasztó lesz, az utolsó előtti Cigándot fogadják Gyöngyösön, november 25-én, vasárnap 13 órától. A siker jó alap lehet a bajnokság második felére, amikor visszatérhetnek a tényleges hazai pályára, az új gyepszőnyegű jászberényi sporttelepre.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?