Érmesek a műkorisok

A Miskolci Jégcsarnok adott otthont november 17-18-án a Havasszépe SE által rendezett, 13. Kelet-Magyarország Kupa nemzetközi műkorcsolya versenynek. Jászberényt a Cori-Kör Alapítvány három versenyzője képviselte.

Az idei verseny helyet adott – a korábbi Vidék bajnokságoknak megfelelő – Vidéki Egyesületek Műkorcsolya Kupájának is. A Cori-Kör Alapítvány versenyzői a 10-12 évesek korcsoportjában, a Recreational Bronze kategóriában léptek jégre. A lányok szezonbéli első versenyükön vettek részt és mindannyian gyönyörű kűröket futottak. Így a Vidéki Egyesületek versenyét Szabó Dalma megnyerte, Németh Nóra ezüst-, míg Szarvas Boglárka bronzérmet szerzett, tehát mindhárom érem Jászberénybe, a Cori-Kör versenyzőihez vándorolt. Összesítésben Dalma 2., Nóra 4., míg Boglárka 5. helyezést ért el a kategóriájukban induló kilenc versenyző közül.

Zircher Andor a Cori-Kör alapítója elmondta, hogy a lányok sikerében természetesen nagy szerepet játszottak a felkészítő edzők: Gabrieli Adrien, Hering Antal és Zircherné Mészáros Regina.

Fotó: Szabó Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?