Átadták a Jászberényt elkerülő út III. szakaszát

A jászberényi elkerülő út története 2000-ben kezdődött és 2022. augusztus 19-én zárult le, amikor átadták 3. szakaszát, amellyel teljes lett a körgyűrű. Az ünnepélyes útátadón megjelent és beszédet mondott Lázár János, építési és beruházási minisztere is.

A jászberényi elkerülő út története 2000-ben kezdődött és 2022. augusztus 19-én zárult le, amikor átadták 3. szakaszát, amellyel teljes lett a körgyűrű. Az ünnepélyes útátadón megjelent és beszédet mondott Lázár János, építési és beruházási miniszter is.
A jászberényi elkerülő út első szakaszát 2005-ben, a másodikat 2009-ben adták át. Azután 13 évet kellett várni a körgyűrűt záró harmadik szakasz elkészültére. Egy nappal állami ünnepünk előtt, 2022. augusztus 19-én Lázár János, építési és beruházási miniszter köszöntötte elsőként az ünnepélyes útátadó vendégeit, majd Pócs Jánost hallgathatták meg a megjelentek. Felolvasták dr. Kiss Zoltán egykori országgyűlési képviselő üzenetét és dr. Gedei József, Jászberény korábbi polgármestere is köszöntőt mondott. Az utat Szántó József apát-plébános áldotta meg.
A harmadik ütem megvalósításáról Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója mondta el a legfontosabb tudnivalókat:
– A beruházó a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. volt.
– Kivitelezők: Colas Út Zrt., HE-DO Kft.
– 2×1 forgalmi sáv, 7,5 m széles burkolat, 4,5 km hosszan,
– 90 km/óra tervezett sebesség,
– 25 m sugarú, 4 ágú körforgalmú csomópont, (Gyöngyös – Jászberény út kereszteződésében)
– 12 m széles útkorona,
– 12 m hosszú, kéttámaszú előregyártott vasbeton tartós gerendahíd, (Gyilkos ér és a Kis- Gyilkos csatorna közös medre felett)
– 66,2 m hosszú előregyártott, 3 nyílású vasbeton tartós gerendahíd. (a Zagyva folyó keresztezésében)
Az új szakasz a 32-es számú főutat köti össze a 31-es számú főúttal. A kivitelezés nettó összege 4 947 644 008 forint. A földmunkák során 353 666 m3 földet mozgattak meg. A pályaszerkezetbe 8 161 m2 aszfaltot építettek be.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?