Egy pont Balassagyarmatról

A labdarúgó NB III Keleti-csoportjának 25. fordulójában, vasárnap délután a Balassagyarmati VSE endégeként lépett pályára a Jászberényi FC csapata. A találkozó gólnélküli döntetlent, hozott, azaz mindkét együttes 1 ponttal lett „gazdagabb”.

A bajnokság tavaszi negyedi fordulójában a hatodik helyen álló, tehát az élmezőnyben tanyázó Balassagyarmati VSE vendége volt a Jászberényi FC gárdája. Egy esetleges idegenbeli siker egyben a mieink első idei győzelmét jelentett volna, hiszen a tavaszi első három fordulóban két döntetlen és egy vereség volt a gárda mérlege.

A találkozó a várt nagy küzdelmet hozta. Többségében mezőnyjáték folyt a pályán, kevés helyzetet sikerült kialakítani a csapatoknak. Mindkét gárda nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, így a csatároknak alig akadt gólszerzési lehetősége. Amikor pedig igen, akkor vagy rosszul céloztak a támadók, vagy a kapusok remekeltek. Így gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó, ami a játék képének ismeretében igazságosnak mondható.

Balassagyarmati VSE – Jászberényi FC 0-0

Mivel a listavezető Tiszakécske LC ismét győzött, így előnye a tabella élén már 8 pont a mieinkkel szemben. Az 54 pontos JFC mögött 52 ponttal a BVSC-Zugló a harmadik, a 48 pontos Eger SE a negyedik, a 46 pontos Füzesgyarmati SK az ötödik és a 42 pontos Balassagyarmati VSE a hatodik.

A következő fordulóban a JFC megyei rangadón a Tiszafüredi VSE gárdáját fogadja majd a Jászberényi Városi Stadionban.

26. forduló – március 27.

15.00 óra: Jászberényi FC – Tiszafüredi VSE

 

Szántai Tibor

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?