Az SZBI nyerte a II. Konkoly Electro Kupát

Pünkösd vasárnap immár második alkalommal rendezték meg a Lehel Termálfürdő Kft. strandján a Konkoly Electro Kupa női strandkézilabda tornát. Ezúttal hat csapat nevezett, s az együttesek két csoportban kezdték meg a küzdelmeket.

Az A-csoportban a szigetszentmiklósi Jäämiä mindkét mérkőzését megnyerte. A jászberényiekkel és tápiószentmártoniakkal felálló CSAK lett a második, míg a Fényfegyver lett a csoport harmadik helyezettje. A B-csoportban a rendre döntőt játszó SZBI nehezen lendült bele, csak szétlövésekkel verte a Kalamajkákat, de utána a másik szigetszentmiklósi csapatot már könnyebben. A Kalamajkák lettek a másodikok, míg a Ha nem nyerünk, ellopjuk lett a harmadik.

Az ötödik helyért a Fényfegyver győzött, majd következtek az elődöntők. A Jäämiä, ha nehezen is, de legyűrte a Kalamajkákat, míg az SZBI a CSAK csapatát. A harmadik helyért nagy csatában nyertek a Kalamajkák a CSAK ellen, míg a döntőben az SZBI érvényesítette a papírformát, és felülmúlta a fiatal szigetszentmiklósi csapatot.

Különdíjakat is kiosztottak a szervezők. A legjobb kapus Kiss Melinda (Jäämiä), a legjobb játékos Csábi Zsuzsanna (SZBI), a gólkirálynő pedig Mészáros Kinga (Kalamajkák) lett. A Konkoly Electro Kft. különdíját vehette át Hanti Bernadett (SZBI), Vér Ágnes (CSAK) és Kerekes Dorina (Ha nem nyerünk, ellopjuk).

A tervek szerint idén még két strandkézilabda torna lesz a Lehel Termálfürdő Kft. strandján.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?