Rangadóval zárja az évet a JKSE

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a hétvégén az idei utolsó forduló mérkőzéseit rendezik. A tabella második helyén álló JKSE a harmadik BKG Príma Akadémia gárdáját fogadja. Aki nyer az zárja a fél szezont a Budapesti Honvéd SE mögött a második helyen.

A MAFC elleni nagyon fontos idegenbeli sikert követően még nem dőlhettek hátra kosarasaink, hiszen idei utolsó bajnokijukon egyik legnagyobb vetélytársukat, a BKG Príma Akadémia csapatát fogadják. A vendégek az előző szezonban kiélezett nagy küzdelemben, csak 3-2-re kaptak kii az NB I A-csoportba jutásért játszott párosmérkőzésen a nyíregyháziaktól. Úgy tűnik, hogy idén sem akarják alább adni, s jelenleg a tabella harmadik helyén állnak.

Mindössze egyetlen győzelem a mieink előnye a budapestiekkel szemben, így mindkét együttes számára nagyon fontos rangadó kezdődik majd szombaton 17.30 órakor a Bercsényi játékcsarnokban. Jó hír, hogy Chester Lewis a MAFC ellen már pár percet ott volt a pályán, s remélhetőleg egyre többet tud majd vállalni a folytatásban.

A hazai pálya mellett abban is bízhatunk, hogy csapatunk a szezon felére egyre jobb formába került. Míg nálunk a csapategységben van az igazi erő, addig a vendégeknél a vezetőedző két fia magasan kiemelkedik a többiek közül. Ők a különböző egyéni statisztikákban nagyon jól állnak, de ha egy-egy mérkőzésen kicsit gyengébben játszanak, akkor jelentősen csökken csapatuk esélye a győzelem megszerzésére. Nagy kérdés persze, hogy Földi Sándor mit talál ki semlegesítésükre, s ezt játékosai hogyan oldják meg.

A találkozó esélyeit latolgatva úgy gondolom, hogy nincs mitől félnünk, de nem is bízhatjuk el magunkat. Ha csapatként azt hozzuk, amire képesek vagyunk, akkor szép győzelemmel zárhatjuk a 2021-es esztendőt, s megalapozhatjuk a jó folytatást. Az is biztos persze, hogy mindez könnyebb lesz, ha a lelátóról jön a már megszokott biztatás.

Egy szó, mint száz: legyünk minél többen az idei utolsó kosárlabda bajnokin, s búcsúztassuk együtt jó hangulatban, remélhetőleg egy nagyszerű győzelemmel a 2021-es esztendőt!

Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport – 13. forduló

2021. december 18. – szombat

17.30 óra: Jászberényi KSE – BKG Príma Akadémia

Bercsényi Játékcsarnok

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?