Az összetartás gyümölcse

Azt már megszokhattuk, hogy nagyszerű eredmények érkeznek a Lehel Vezér Gimnázium női kézilabda csapatáról, de úgy néz ki, hogy Ignécziné Kulcsár Erika vezérletével kialakulóban van egy női kosárlabda csapat is.

Jászberényben talán egyetlen helyen van lehetőség a lányoknak kosárlabdázásra, ez pedig a Lehel Vezér Gimnázium, ahol hetente egy alkalommal tartanak edzést. Több év után most először neveztek be az Amatőr Leány Kosárlabda Diákolimpiára, ahol a területi fordulót követően bejutottak a megyei döntőbe.

Kemény ellenfelekkel kellett megküzdeniük, hiszen Karcag, Kisújszállás mellett, – a férfi kosárlabdában nagy hagyományokkal rendelkező – Szolnok is képviseltette magát. Mindezeket figyelembe véve sem illetődtek meg az LVG-s lányok. Egy percre sem adták fel a küzdelmet, aminek eredménye, hogy sikerült megszerezniük a megyei 3. helyezést. Mint azt edzőjük Ignécziné Kulcsár Erika elmondta, eredményük titka talán az, hogy minden alkalommal jellemzi a lányokat az összetartás, egymás biztatása és lelkesítése. Az edzések is ugyanilyen hangulatban zajlanak, ami reményt ad arra, hogy a jövőben még sok szép eredményt tudnak majd felmutatni kosárlabdában.

A diákolimpián részt vett csapat tagjai:

Álló sor: Ludmerszki Szilvia (12. a), Nyitrai Viktória (11. b), Ludasi Petra (9. n), Balogh Veronika Flóra (10. n), Birkás Dorina (12. c), Farkas Dóra (10. n), Vigh Rebeka (12. c), Szász Enikő (12. n), Bugyi Nikolett (12. b) Alsó sor: Baráth Adrienn (11. b), Huber Viktória (12. n) Hiányzik a képről: Bugyi Beáta (10. n).