Pápán is nyert a JKSE

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának 4. fordulójában a Jászberényi KSE Pápán lépett pályára és megszerezte harmadik győzelmét. A hazaiak csak egy-egy időszakban tudták megnehezíteni a mieink dolgát, akik végül 13 ponttal dobtak többet ellenfelüknél.

A találkozót jól kezdte a JKSE, s esélyeshez méltó játékkal gyorsan 10 pont is volt már a különbség a csapatok között. (7-17). A negyed második felében kapaszkodott a hazai gárda, s 10 percnyi játék után 4 pont volt a mieink előnye (22-26). A második negyedben sem változott a játék képe, a mieink csak ritkán vétettek dobást, s így a különbség ismét nőtt a csapatok között. Az első félidő lefújásakor 11 pont volt a mieink előnye (38-49).

A nagyszünetet követően a házigazdák kezdtek sokkal jobban és 1-2 pontra csökkentették hátrányukat, de Földi Sándor fiai még időben reagáltak, s a harmadik negyed végére 10 pont maradt az előnyünk (60-70). A hazaiak Murai, Sonyák és Koma vezérletével mindent megtettek, hogy megfordítsák a találkozó állását, ám minden kosarukra volt válasza a JKSE-nek. A mieinknél kilencen léptek pályára a találkozó során,s közülük nyolcan pontokat is szereztek. Velkey (21) és Olasz (20) szerezte a legtöbb pontot, de Rakics (15), Rosic (14) és Lewis(13) is tíz pont fölé jutott. A jó csapatteljesítménynek pedig 13 pontos siker lett az eredménye (82-95).

Conoil Pápa KC – Jászberényi KSE 82-95 (22-26, 16-23, 22-21, 22-25)

JKSE: Velkey 21, Rakic 15, Olasz 20, Lewis 13, Fekete 7, Rosic 14, Várbíró 2, Homoki 3, Nagy -, Edző: Földi Sándor

A találkozót követően a vezetőedzők az alábbiak szerint értékelték a mérkőzésen történteket (forrás: mkosz.hu):

Kálmán László, a Conoil Pápa KC vezetőedzője: – Gratulálok a Jászberénynek és különösen Földi Sándornak, aki a mesterem volt régen és azt gondolom, hogy jó kezekbe került a jászberényi kosárlabda. Megmutatta, hogy miért igazolta le őt a Jászberény. Mi ma játszottunk a leggyengébben, ennél sokkal jobban tudunk játszani, sajnos megint pontatlanok voltunk és nagyon sok ki nem kényszerített kosarat kaptunk, főleg az első félidőben, a második félidőben már azt gondolom, hogy olyan volt, amilyennek lenni kell.  Az ellenfelünk kegyetlenül kihasználta a hibáinkat. Nem szabad csüggednünk. Most egy olyan mérkőzés jön, amit meg kell nyernünk a jövő héten, erre próbálunk felkészülni.

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Nagy csatát vívtunk a házigazdákkal. Nehezen szakadtunk el, volt, hogy elmentünk 13 ponttal, visszajöttek, átvették a vezetést. Talán egy picit pontosabban és türelmesebben kellett volna játszanunk és jobban védekezni. Ennek ellenére örülök, hogy nyertünk. Gratulálok az ellenfélnek a játékához és a volt nagy játékosomnak az edzőjüknek, akinek az edzőségéhez sok sikert kívánok.

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?