Két győzelem egy vereség, a hétvégi mérleg

A jászberényi labdajáték csapatok közül a JKSE kosarasai és a JFC labdarúgói megnyerték, a Jászberényi VT röplabdázói elvesztették soros bajnoki mérkőzésüket.

Röplabda

Időrendi sorrendben először szombaton az NB I-es női röplabda bajnokságban szereplő Jászberényi VT csapata lépett pályára. Deme Gábor lányai hazai környezetben a Budaörsi DSE együttesét fogadták.  A találkozó előtt a mieink 2 vereséggel, a vendégek 1 győzelemmel és 1 vereséggel álltak a tabellán. A papírforma a vendégek sikerét ígérte, s a végén valóban ők örülhettek a győzelemnek.

Rosszul kezdték a találkozót a mieink, hiszen az első szettben alárendelt szerepet játszottak lányaink. A vendégek a játék minden elemében jobbak voltak és csak 13 pontot engedélyezettek Faragó Fanniékkal. Ez a siker talán kissé elbizakodottá tette a budaörsieket, míg  Deme-csapat egyre inkább játékba lendült, s a folytatásban már közel sem volt ekkora a különbség a két gárda között. A második szettben már 20 pontig jutott csapatunk, míg a harmadik felvonásban egészen a véghajráig esély volt a szettgyőzelemre. A vendégek azonban 24-23-as vezetésüknél az első meccslabdájukat kihasználták.

Jászberény VT-Budaörsi DSE: 0:3 (-13, -20, -23)

A találkozót követően Deme Gábor, a JVT vezetőedzője a jbrk.hu oldalon az alábbiak szerint értékelte a mérkőzésen látottakat: – A második játszmától tudtunk alkalmazkodni a Budaörs nagyon jó nyitásához. Az első szettben nagyon nehezen bírtunk a riválisunkkal, de akkor sem játszottunk rosszul. Büszke vagyok a lányokra, amiért jól küzdöttek és a teljesítményükkel is elégedett vagyok. Jelen pillanatban még – sajnos – rutinosabb az ellenfél.

Három forduló után a Jászberényi VT 0 ponttal a 7. Az NB I nyolccsapatos mezőnyében

Labdarúgás

A hétközi Magyar Kupa mérkőzést követően, vasárnap 11 órakor az Újpest FC II. csapata ellen idegenben lépett pályára a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti-csoportjának 15. fordulójában.

A két, közel azonos képességű csapat találkozóján már a 6. percben vezetést szereztek a mieink. Egy szögletet követően Tóth Olivér fejesével szerzett vezetést a JFC. A folytatásban sokáig csak helyzetekig jutottak a csapatok, majd a 65. percben Varga révén a hazaiak egyenlítettek. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a mérkőzés, amikor jött a 83. perc, amikor Szankut buktatták a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt  Aranyos biztos lábbal értékesítette. Így a hétközi kupamérkőzés fáradalmai ellenére is sikerült Németh Gyula csapatának begyűjteni a 3 bajnoki pontot. Ez pedig már az egymás utáni harmadik sikere volt az együttesnek, s ezzel tovább erősítette a gárda a helyét a középmezőnybe.

Újpest FC II. – Jászberényi FC 1-2 (0-1)

Tizenöt forduló után a Jászberényi FC 22 ponttal a 8. helyen áll az NB III Keleti-csoportjában.

Kosárlabda

Vasárnap kora este a Bercsényi úti játékcsarnokban a Vasas Akadémia csapatát fogadta a Jászberényi KSE a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának 6. fordulójában.

Az előző szezonban a piros csoportban 3. helyet szerző fővárosiak 2 győzelem mel és 3 vereséggel a tarsolyukban érkeztek Jászberénybe, míg a JKSE 3 győzelemmel és 2 vereséggel várta  az egymás elleni találkozót. A vendégek teljes kerettel érkeztek, míg a mieinknél Chester Lewis betegség miatt nem állt Földi Sándor rendelkezésére. A mieink vezetőedzője óvatos volt az esélyek megfogalmazása kapcsán, mivel kéthetes kihagyás után még csak 1-2 edzéssel a háta mögött számíthatott Meleg Károlyra, s a héten többen is edzéseket hagytak ki betegség miatt.

A mérkőzés elején a vendégek kezdtek jobban és elhúztak 9-3, majd 18-14-re is ők vezettek. Azután jött egy 7-0-ás rohanás és 23-18-ra már a JKSE vezetett. Ez a 5 pontos különbség pedig maradt is a negyed végére (25-20). A második negyed óriási rohanást és mindkét oldalon sok hibát hozott. Kihagyott ziccerek sora után ezt a 10 percet 14-11-re nyerte csapatunk, így a nagyszünetben 39-31 volt az eredmény.

A harmadik 10 percben sem változott a játék képe. Hibák itt, hibák ott megspékelve még egy-két igen érdekes bírói ítélettel. Ebből is mi jöttünk ki jobban, mivel 2 ponttal (19-17) ezt a negyedet is megnyertük (58-48). A záró tíz percben előbb nyílt az olló, majd a mérkőzés hajrájában csökkent a különbség a két csapat között. Arra viszont már nem volt ideje a vendégeknek, hogy megfordítsák a találkozó eredményét (71-65).

A látottak alapján megérdemelten született meg a JKSE negyedik sikere, hiszen az első negyed második felétől kezdve végig a mieink vezettek, s a vendégek csak időnként tudtak közelebb kerülni hozzájuk. Akkor viszont mindig volt valaki, aki a „döcögő szekeret” megtolta.

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia 71-65 (25-20, 14-11, 19-17, 13-17)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 19/12,Meleg Károly 16/6, Rosic Uros 8/6, Olasz Ádám 8, Homoki Donát 8, Miljan Rakics 7, Nagy Simon 3/3, Várbíró Gergő 2

A találkozót követő edzői és játékos értékelések

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Sokszor jobb rossz játékkal győzni, mint jóval kikapni. Mi a héten nagyon sok problémával küzdöttünk. Meleg Karcsi két hét után most edzett először, Simon és Rosics betegség miatt alig tudtak edzeni, míg Chester Lewis szintén betegség miatt pályára sem tudott ma lépni. Így a mai mérkőzésen nem játszottunk jól, de kiküzdöttük a sikert. Sok hibát vétettünk, de remélem, ha mindenki egészséges lesz, akkor ennél sokkal jobb teljesítményre is képesek leszünk.

Evangelos Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője: – Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelték a győzelmet. Védekezésünkkel elégedett voltam, hiszen 22 ponttal kevesebbet kaptunk, mint az átlagunk. Támadásban ugyanakkor nagyon sokat hibáztunk. A Jászberénynek több olyan játékosa van, akik NB I-es tapasztalatokkal rendelkeznek, és ez döntőnek bizonyult a mai mérkőzésen.

Meleg Károly, a JKSE játékosa: – Gratulálok a Vasasnak, nagyon kemény küzdelemre kényszerítettek bennünket. Elég nehéz hetünk volt, de küzdeni tudásunk végül győzelmet eredményezett. A Vasas jó csapat, tavaly harmadik volt, és azóta még erősödött is. Dolgozunk azon, hogy a hibákat kijavítsuk.

Boros Márk, a Vasas Akadémia játékosa: – Gratulálok a győzelemhez a Jászberénynek. Sajnos mi, amikor úgy tűnt, hogy nagyon közel kerülhetünk hozzájuk, esetleg fordíthatunk, sok hibát vétettünk. A legfontosabb pillanatokban a távoli dobásaink sem jöttek be.

Hat forduló után három csapat áll a dobogón 5 győzelemmel és 1 vereséggel. Őket  három 4 győzelemmel és 2 vereséggel álló együttes követi, köztük a JKSE is. A kosárarányok miatt a mieink jelenleg a 6. helyen állnak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?