A listavezető jön Jászberénybe

A labdarúgó NB III Keleti-csoportjában a hétvégi, 6. forduló mérkőzéseit az Eb-selejtezők miatt nem vasárnap, hanem szombaton rendezik. A Jászberényi FC a listavezető BKV Előrét fogadja.

A labdarúgó NB III három csoportjának 60 csapata közül már csak egy áll pontveszteség nélkül az 5. fordulót követőn. A Keleti-csoport éllovasa, a BKV Előre az egyetlen 100%-os csapat. Azaz, szombaton nem lesz könnyű dolga hazai pályán sem a Jászberényi FC legénységének, hiszen a hibátlan listavetőt fogadja Németh Gyula csapata.

A BKV Előre öt forduló alatt 17 gólt szerzett és csak kettőt kapott. Legutóbb a Putnok ellen kellett egygólos sikerrel (1-0) megelégedni a fővárosiaknak, míg korábbi ellenfeleik ellen legalább háromszor a kapuba találtak. Ifjabb Albert Flórián a BKV Előre szakmai vezetője, akinek kezei alatt szárnyal az NB I-ből is ismert Busai Attila, aki középcsatárként már hét gólt szerzett az öt játéknap alatt.

A JFC ugyan legutóbb idegenben vereséget szenvedett a bajnoki címre esélyes DEAC otthonában, ám a második félidőben jól futballoztak a berényi fiúk. Ilyen játékkal a listavezetőt is meglephetik.

A labdarúgó NB III Keleti-csoport 6. fordulójának mérkőzései:

szeptember 4. – szombat

11.00 óra: DVTK II. – Agua-Generál Hajdúszoboszló

13.00 óra: Újpest FC II. – DVSC II.

16.00 óra: Jászberényi FC – BKV Előre

16.00 óra DEAC – Füzesgyarmati SK

16 óra: Putnok FC – Kisvárda Master Good II.

16.00 óra: Hidasnémeti VSC – Eger SE

16.00 óra: Törökszentmiklósi FC-Veteriner – Termálfürdő FC Tiszaújváros

16.00 óra: SBTC – Kolorcity Kazincbarcika SC

16.00 óra: Sényő-CARNIFEX FC – Békéscsaba 1912 Előre II.

16.00 óra: Tállya KSE – Tiszafüredi VSE

Balassagyarmat ellen a MOL Magyar Kupában

Idő közben sorsoltak a MOL Magyar Kupában is. Az országos 3. Fordulóban már az NB I-es és NB II-es klubok is pályára lépnek. A Jászberényi FC NB III-as ellenfelet kapott. Szeptember 18-án, hazai pályán az ugyancsak NB III-as Balassagyarmat lesz a mieink ellenfele. A balassagyarmatiak jelenleg egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a 13 helyen állnak két győzelemmel és két vereséggel az NB III Közép-csoportjában. Verhető ellenfelet kapott tehát a kupában a JFC, s továbbjutás esetén már jó esély nyílhat arra, hogy esetleg egy NB I-es csapat legyen a következő kupaellenfél.

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?