Vasárnap a Vasas II ellen idegenben kezdi az új szezont a JFC

Meglehetősen korán, már július utolsó vasárnapján kezdetét veszi a 2022/2023-as bajnoki szezon labdarúgásunk harmadik vonalában. Az NB III Keleti-csoportjában a Jászberényi FC az NB I-be ismét feljutott Vasas második csapata ellen idegenben kezdi a pontvadászatot.

A katasztrofális tavaszi szereplést követően – 18 mérkőzésen 3 döntetlen és 15 vereség – új csapat építésébe kezdett a JFC vezérkara. Igazoltak korábbi, jászberényi kötődésű, NB I-et is megjárt labdarúgókat – Remili Mohamed, Fejes János -, s mellettük a rutinos Horváth Attila és Szöllősi Ferenc lehet a gárda vezére, húzóembere. Mellettük sokat fejlődhetnek a fiatalok, akik előtt még szép jövő állhat.

A sorsolás szeszélye folytán az új szezon első mérkőzésén az ismét NB I-es Vasas második csapata ellen idegenben kell megkezdenie a pontgyűjtést a mieinknek. Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a piros-kékeknél fiatal akadémisták (Vasas Kubala Akadémia) mellett az első csapat keretéből kiszorult játékosok léphetnek majd pályára. Ráadásul a találkozó vasárnap 11.00 órakor kezdődik, s nagy kérdés, hogy ez a szokatlan időpont melyik csapatot viseli majd meg jobban.

Az biztos, hogy a JFC-nél a tavaszinál sokkal jobb szereplésben bíznak, s abban, hogy az együttes az őszi záráskor a tabella első felében foglal majd helyet. Reméljük, hogy így lesz!

A labdarúgó NB III Keleti-csoport első fordulójának párosítása:

július 30. – szombat

17.30 óra: Kisvárda Master Good II. – Eger SE

július 31. – vasárnap

11.00 óra: DVTK II. – BKV Előre

11.00 óra: Vasas II. – Jászberényi FC

11.00 óra: DVSC II. – Körösladányi MSK

13.00 óra: Békéscsaba 1912 Előre ii. – BVSC-Zugló

17.30 óra: Sényő-CARNIFEX FC – Putnok FC

17.30 óra: Facultas-Tiszafüredi VSE – Karcagi SE

17.30 óra: Füzesgyarmati SK – DEAC

17.30 óra: FC Hatvan – Aqua-Generál Hajdúszoboszló

17.30 óra: Termálfürdő FC Tiszaújváros – Pénzügyőr  SE

 

Fotó: Agócs László

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?